Results 1 to 5 of 5

Thread: Wireless doesn't work in runlevel 3

  1. #1
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    London
    Posts
    426

    Default Wireless doesn't work in runlevel 3

    Hi,

    When I installed opensuse I had to 'install firmware' to get my wireless working. Since doing this it works fine.

    The problem I have is, as I am learning about Linux, I recently tried editing inittab to start in runlevel 3.

    When starting up in runlevel 3 the wireless doesn't work at all until I restart in runlevel 5. When I used 'startx' Network Manager started but didn't have any information about my wireless card.

    some info:
    Network controller: Broadcom Corporation BCM4311 802.11b/g WLAN (rev 01)
    OpenSuse 11.1 KDE 4.1.3

    Can someone explain whats happening here, please.

    Thanks for your help.

    Barry.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Taiwan
    Posts
    150

    Default Re: Wireless doesn't work in runlevel 3

    Here you can see the detail information about installation of BCM module Fix BCM4311/4312/4321/4322 Wireless in openSUSE 11.1 and earlier | SUSE & openSUSE.
    If your wireless device can't be started in runlevel 3, please use "lsmod" command to make sure BCM module workable first.
    Regards,
    Bryan Yu
    http://lifestory.moqin.com/

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Kansas City Area, Missouri, USA
    Posts
    7,236

    Default Re: Wireless doesn't work in runlevel 3

    NetworkManager needs X; therefore, it does not work at run level 3 as
    there is no X. If you want networking at that level, you need to use
    the traditional ifup and configure everything that way. I have several
    computers that always run at level 3, and they are set up that way.
    The critical file is /etc/sysconfig/network/ifcfg-XXX, where XXX is
    eth0, wlan0, etc.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    London
    Posts
    426

    Smile Re: Wireless doesn't work in runlevel 3

    Thanks for the speedy reply.

    I'll look into that.

    Regards,
    Barry.

  5. #5
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    London
    Posts
    426

    Default Re: Wireless doesn't work in runlevel 3

    All set up and working perfectly.

    Thanks for your help.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •