Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: VMWare Server 2.0 UI

  1. #1

    Default VMWare Server 2.0 UI

    I've been searching the web for days, and think I'm going around in circles.

    I have installed the VMWare 2.0 rpm. Patched the vmware-config.pl script. I have ran that script and successfully configured the app. I have enabled the vmware service in 2,3,5. I can successfully start/stop the vmware service and all services it calls.

    I cannot access the web UI. I try http://127.0.0.1:8222/ui/ and there is no server there. Same thing with https on 8333.
    If I try http on 902 I get a an authentication service header saying https is required. If I try https on 902 it hangs.

    I assume the login is at https://127.0.0.1:902/

    Can anyone help me on this? I don't know if I'm doing something wrong or have not config properly.

    Thanks,
    WT

  2. #2
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Oz
    Posts
    11,727
    Blog Entries
    2

    Default Re: VMWare Server 2.0 UI

    Check the start and stop scripts works OK. First shut it off with
    Code:
    sudo /etc/init.d/vmware stop
    Then start it with this:
    Code:
    sudo /etc/init.d/vmware start
    Here's my startup as an example (and mine all works OK):
    Code:
    ~> sudo /etc/init.d/vmware start
    root's password:
    Starting VMware services:
       Virtual machine monitor                                             done
       Virtual machine communication interface                             done
       VM communication interface socket family:                           done
       Virtual ethernet                                                    done
       Bridged networking on /dev/vmnet0                                   done
       VMware Server Authentication Daemon (background)                    done
       Shared Memory Available                                             done
    Starting VMware management services:
       VMware Server Host Agent (background)                               done
       VMware Virtual Infrastructure Web Access
    Starting VMware autostart virtual machines:
       Virtual machines                                                    done
    If yours is configured OK, it should start similarly.
    Leap 42.3 & 15.1(Beta) &KDE
    FYIs from the days of yore

  3. #3

    Default Re: VMWare Server 2.0 UI

    Yes, I can both start and stop successfully. It looks just like yours.

    (Although, after a reboot I must start the service manually. I'll work on that later though. I just want to get the web UI working.)

    So what am I supposed to do now to get see the web UI?

    https://127.0.0.1:902/ just hangs

    If I use the hostname or localhost it hangs as well.

    Regards,
    WT

  4. #4

    Default Re: VMWare Server 2.0 UI

    Should I be connecting to 8222? If so, I get failure to connect.

    I can't seem to find telnet on my installation. Does OS 11 install it by default?

    WT

  5. #5
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Oz
    Posts
    11,727
    Blog Entries
    2

    Default Re: VMWare Server 2.0 UI

    Which version of openSUSE and which browser are u using?

    Regarding telnet -- don't know
    Leap 42.3 & 15.1(Beta) &KDE
    FYIs from the days of yore

  6. #6

    Default Re: VMWare Server 2.0 UI

    11.0 Firefox 3.0.13

    Thanks,
    WT

  7. #7
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Oz
    Posts
    11,727
    Blog Entries
    2

    Default Re: VMWare Server 2.0 UI

    Have u got VMware remote console plugin?

    see tools addons plugins
    Leap 42.3 & 15.1(Beta) &KDE
    FYIs from the days of yore

  8. #8

    Default Re: VMWare Server 2.0 UI

    No, I don't.

    I thought I had to connect to the web UI and it would prompt me to load it.

    How do I get it?

    Regards,
    WT

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Delta Quadrant
    Posts
    1,442

    Default Re: VMWare Server 2.0 UI

    IMHO, server 2 is rubbish.
    If you don't need any of the features in it, stick with version 1.
    You can still get it on VMware's site.

    In the event you need version 2, try downloading and installing the
    ..bundle instead. There were a number of problems with the .rpm and
    in particular when installed on SuSE.




  10. #10
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Oz
    Posts
    11,727
    Blog Entries
    2

    Default Re: VMWare Server 2.0 UI

    Quote Originally Posted by wjtaylor View Post
    No, I don't.

    I thought I had to connect to the web UI and it would prompt me to load it.

    How do I get it?

    Regards,
    WT
    I think that the plugin is part of vmware tools. Have you installed vmware tools?
    Leap 42.3 & 15.1(Beta) &KDE
    FYIs from the days of yore

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •