Results 1 to 2 of 2

Thread: Noobie to Linux - Need to configure audio and video

  1. #1
    AdamParker NNTP User

    Unhappy Noobie to Linux - Need to configure audio and video

    Hello,
    I just installed OpenSUSE and am having problems. I do not get any sound, I have checked.. nothing is muted, and it shows that it is playing, however my sound blaster is not producing anything... my soundcard is onboard my Intel motherboard. Any suggestions on how to fix this?

    I was running Vista before... for obvious reasons I got rid of it and chose linux... however, it's tough without sound and I don't really know where to start... any help would be appreciated.

    Also, I have a dual screen display, where my 2nd screen happens to be my tv, i have a nvidia 6600gt connected using component cables to my tv, currently the tv display is all green and garbled... the desktop etc.. does not display. The display settings do not recognize a tv is connected, any suggestions here? Would be greatly appreciated. Thanks!

    Adam

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: Noobie to Linux - Need to configure audio and video

    Some places to start:

    Audio
    SDB:AudioTroubleshooting - openSUSE

    Video
    NVIDIA - openSUSE
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •