Results 1 to 2 of 2

Thread: modprobe: WARNING: Error inserting aesni_intel

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Kln, Deutschland
    Posts
    1,054

    Default modprobe: WARNING: Error inserting aesni_intel

    On boot I see -

    Code:
    Please enter passphrase for /dev/disk/by-id/ata-ST9160821AS_5MA7HWM3-part6 (cr_sda6):
    modprobe: WARNING: Error inserting aesni_intel (/lib/modules/2.6.30-50-default/kernel/arch/x86/crypto/aesni-intel.ko): No such device

    Anyone know what that means?

    Obviously it's a module problem, but anyone know anything else? The file does exist by the way.

    I've seen this ever since I changed to the 2.6.30.5 kernel under openSUSE 11.1 64.

    It appears right after I enter my LUKS password, but everything seems to be working properly.

    Not life threatening, just curious
    HP dv6645, Nvidia 8400m-gs, KDE 4.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,925
    Blog Entries
    14

    Default Re: modprobe: WARNING: Error inserting aesni_intel

    I had module errors like this on 11.1 64bit kernel 2.6.30.5, therefor switched back to 2.6.29. And that was not the only problem. Tested same kernel on the laptop, same kind of erronic stuff, modules not being loaded, not being found, though they were at their place in /lib/modules....: module ath5k not loaded, yet wireless connection.???
    Couldn't afford to dive into it, due to work.

    Upgrading to 2.6.31 ??
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •