Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: BLANK SCREEN AFTER ATI DRIVER INSTALLATION

  1. #1

    Angry BLANK SCREEN AFTER ATI DRIVER INSTALLATION

    i installed ati driver with one click install and after rebooting i get a blank screen what should i do
    and what exactly went wrong this time, i really like linux but every time something happens and it really is shaking my loyalty towards linux

  2. #2
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    17,317

    Default Re: BLANK SCREEN AFTER ATI DRIVER INSTALLATION

    On Mon, 24 Aug 2009 03:06:01 +0000, calanor wrote:

    > i installed ati driver with one click install and after rebooting i get
    > a blank screen what should i do


    Start the system in runlevel 3 (at the boot menu, type "3" and then
    select the menu option). Once that's done, login as root and try:

    sax2 -r

    That will start the hardware auto-detection again. Go through the
    configuration, and when done, either type:

    init 5

    To start the GUI, or:

    init 6

    To restart the system.

    > and what exactly went wrong this time


    Hard to say without more information about the hardware in use, and
    messages from the X log files.

    Jim
    --
    Jim Henderson
    openSUSE Forums Moderator

  3. #3

    Default Re: BLANK SCREEN AFTER ATI DRIVER INSTALLATION

    i tried sax2 -r but it turns off my monitor after showing a distorted init 3 screen
    i tried aticonfig --initial but i get the same distorted display but the monitor remains on

  4. #4

    Default Re: BLANK SCREEN AFTER ATI DRIVER INSTALLATION

    i think i have found the problem in debug mode it's working fine and the kernel version was 2.6.19.x and the kernel version of all other modes were 2.6.7or.9
    so how can i upgrade from 2.6.9 to 2.6.19

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    /dev/swat
    Posts
    1,181

    Default Re: BLANK SCREEN AFTER ATI DRIVER INSTALLATION

    Quote Originally Posted by calanor View Post
    i think i have found the problem in debug mode it's working fine and the kernel version was 2.6.19.x and the kernel version of all other modes were 2.6.7or.9
    so how can i upgrade from 2.6.9 to 2.6.19
    2.6.9 to 2.6.19?

    Which distro is this?
    Linux[openSUSE, KDE], PHP, MySQL, Wordpress, Tech News, etc :
    http://anl4u.com

  6. #6
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    27,109
    Blog Entries
    40

    Default Re: BLANK SCREEN AFTER ATI DRIVER INSTALLATION

    Quote Originally Posted by mmarif4u View Post
    2.6.9 to 2.6.19?

    Which distro is this?
    Indeed, I note:

    OpenSUSE-11.1 => 2.6.27.7
    OpenSUSE-11.0 => 2.6.25.5
    OpenSUSE-10.3 => 2.6.22.5
    OpenSUSE-10.2 => 2.6.18.2
    OpenSUSE-10.1 => 2.6.16.13
    OpenSUSE-10.0 => 2.6.13
    SuSE-9.3 => 2.6.11.4
    SuSE-9.2 => 2.6.8
    SuSE-9.1 => 2.6.4
    SuSE-9.0 => 2.4.21

    I wonder if that is a typo, and he means from 2.6.27.7 to 2.6.27.19 ? ... although if so, he needs to note that the kernel is now at 2.6.27.29

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    /dev/swat
    Posts
    1,181

    Default Re: BLANK SCREEN AFTER ATI DRIVER INSTALLATION

    Quote Originally Posted by oldcpu View Post
    I wonder if that is a typo, and he means from 2.6.27.7 to 2.6.27.19 ? ... although if so, he needs to note that the kernel is now at 2.6.27.29
    I think so..its a typo error.
    Linux[openSUSE, KDE], PHP, MySQL, Wordpress, Tech News, etc :
    http://anl4u.com

  8. #8

    Default Re: BLANK SCREEN AFTER ATI DRIVER INSTALLATION

    sry i forgot to add .27
    i messed it all up so i reinstalled 11.1,updated it and then one click installed the driver i dropped into init 3
    typed sax2 -r -m 0=fglrx restarted everything was working fine but then i enabled desktop effects and now my pc is down to a crawl how can i revert my settings and how to get those effects
    my graphics card is ati hd 3650
    and my machine is quite capable of handling the effects

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: BLANK SCREEN AFTER ATI DRIVER INSTALLATION

    edit /etc/X11/xorg.conf

    the very last section

    Section "Extensions"
    Option "Composite" "on"
    EndSection


    Change to

    Section "Extensions"
    Option "Composite" "off"
    EndSection

    That should disable desktop effects and get you back to speed. Next you need to read up on your particular ati device before trying again. I'm a nvidia user, so I'm not well up on ati:
    ATI - openSUSE
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  10. #10
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    27,109
    Blog Entries
    40

    Default Re: BLANK SCREEN AFTER ATI DRIVER INSTALLATION

    Quote Originally Posted by calanor View Post
    ......... pc is down to a crawl
    Beagle can have that effect. You could check to see if it is installed, and if it is, remove any application with beagle in the application name.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •