Results 1 to 5 of 5

Thread: No sound on Acer Aspire 5920G

  1. #1
    eleftheriaG NNTP User

    Default No sound on Acer Aspire 5920G

    I have no sound on an Acer ASpire 5920G, Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5550 @ 1.83GHz, System: openSUSE 11.0 (i586) KDE: 3.5.9 "release 49.1"

    i also found those information in KInfoCenter-Sound:

    Sound Driver: 3.8.1a-980706 (ALSA v1.0.16rc2 emulation code)
    Kernel: Linux linux-th1r2.6.25.5-1.1-pae#1 SMP 2008-06-07 01:55:22+0200 i686
    Config options: 0

    Installed drivers:
    Type 10: ALSA emulation

    Card config:
    HDA Intel at 0xf0600000 irq22
    HDA ATI HDMI at 0xf0210000 irq 17

    Audio devices:
    0: ALC883 Analog (DUPLEX)

    Synth devices: NOT ENABLED IN CONFIG

    Midi devices: NOT ENABLED IN CONFIG

    Timers:
    31: system timer

    Mixers:
    0: Realtek ALC888
    1: ATI ATI R6xx HDMI


    I don't know if all these are needed...if u need any other information just tell me where to find it(lol) so i can post it!! I hope we can find a solution!

  2. #2
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Iowa, USA
    Posts
    162

    Default Re: No sound on Acer Aspire 5920G

    What is the mixer being used and the multimedia program being run.
    are you using banshee,kaffeine,or amarok, and are you using kmix or something else. this will identify some of the problem. post what is being used and someone will be able to help...

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    27,108
    Blog Entries
    40

    Default Re: No sound on Acer Aspire 5920G

    Quote Originally Posted by eleftheriaG View Post
    I have no sound on an Acer ASpire 5920G, Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5550 @ 1.83GHz, System: openSUSE 11.0 (i586) KDE: 3.5.9 "release 49.1"

    i also found those information in KInfoCenter-Sound:

    Sound Driver: 3.8.1a-980706 (ALSA v1.0.16rc2 emulation code)
    Kernel: Linux linux-th1r2.6.25.5-1.1-pae#1 SMP 2008-06-07 01:55:22+0200 i686
    .....
    Audio devices:
    0: ALC883 Analog (DUPLEX)
    .....
    Mixers:
    0: Realtek ALC888
    1: ATI ATI R6xx HDMI


    I don't know if all these are needed...if u need any other information just tell me where to find it(lol) so i can post it!! I hope we can find a solution!
    Hmmm ... its not clear to me if your Acer Aspire 5920G has an ALC883 or 888.

    Reference the information to provide, we have a stickie in our multimedia section that notes what is useful to provide: Welcome to multimedia sub-area - openSUSE Forums

    I note the openSUSE HCL has sound working with openSUSE-11.1 with the Acer 5920 (where 11.1 has a newer 1.0.17/1.0.18 version of alsa): HCL/Laptops/Acer - openSUSE

    There is an audio troubleshooting guide for openSUSE:
    SDB:AudioTroubleshooting - openSUSE

    If after following the guide you can not get your sound to work, then if you provide the output of running the script with your PC connected to the internet:
    Code:
    wget -O alsa-info.sh http://www.alsa-project.org/alsa-info.sh && bash alsa-info.sh
    and post here the output URL (just the URL)

    ... and also provide the output of:
    Code:
    rpm -qa | grep alsa
    rpm -qa | grep pulse
    rpm -q libasound2
    uname -a
    cat /etc/modprobe.d/sound
    and I'll try to make a recommendation.

  4. #4
    eleftheriaG NNTP User

    Default Re: No sound on Acer Aspire 5920G

    that guide was really helpful!!! thanks a lot! I fixed it!!

  5. #5
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    27,108
    Blog Entries
    40

    Default Re: No sound on Acer Aspire 5920G

    Quote Originally Posted by eleftheriaG View Post
    that guide was really helpful!!! thanks a lot! I fixed it!!
    Great!! Well done! Glad to read it is now fixed.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •