Results 1 to 8 of 8

Thread: SUSE11.1 and VMWare ESXi4 install issues

  1. #1
    Fortek101 NNTP User

    Default SUSE11.1 and VMWare ESXi4 install issues

    Hi all,

    I am trying to install 11.1 on a VMWare ESXi4 server.

    It goes to the end of System Probing all fine, until it gets to Initalise Package Manager, and it comes up with a YaST2 error:

    Unable to create repository from URL cd:///

    Valid metadate not found at specified URL.

    .......... ect ect

    Has anyone seen this before?

    I have tryed installing via cd and a direct iso image from my hard disk, both with the same error.

    Bit stumped really, any help would be great.

    Thanks

    Luke

  2. #2
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Bochum, Germany
    Posts
    3,587

    Default Re: SUSE11.1 and VMWare ESXi4 install issues

    Luke,

    double check the media.
    If the ISO/DVD is pokay, you'll probably find better help in the VMWare forums.

    Uwe

  3. #3
    Fortek101 NNTP User

    Default Re: SUSE11.1 and VMWare ESXi4 install issues

    Hi there,

    Thanks for the advise, I checked the media checksum and it's ok, even downloaded a fresh copy to make sure.



    Here is a screen shot of the error if anyone can help?

  4. #4
    Fortek101 NNTP User

    Default Re: SUSE11.1 and VMWare ESXi4 install issues

    Anybody? I quite fancied using SUSE for my companies internal wiki but will have to try another distro if I can't get this to work

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Finland, European Union
    Posts
    1,879

    Default Re: SUSE11.1 and VMWare ESXi4 install issues

    Do you have a net connection? Try the NET installer (It's only 60MB)

    I'll see if I can replicate your issues on my test box later today if the net installer doesn't work for you.

  6. #6
    Fortek101 NNTP User

    Default Re: SUSE11.1 and VMWare ESXi4 install issues

    Hi there,

    Just downloading it now, will let you know how it goes. Thanks for helping.

  7. #7
    Fortek101 NNTP User

    Default Re: SUSE11.1 and VMWare ESXi4 install issues

    Hi,

    When I try to install the net download it keeps coming up with it not being able to find the repositery (I think our firewall is blocking this because the virtual machine is not authenticated to it, and we can't authenticate it because we can't use a browser to do that).

    Back to square one then

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Arizona, USA
    Posts
    491

    Cool Re: SUSE11.1 and VMWare ESXi4 install issues

    Just curious, cause I have had similar problems, but did you reply Yes -or- No to the Try again question. I have had similar instances and replying Yes worked. I just assumed that the DVD was to slow and had to catch up. Worth a try if you haven't already.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •