Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Connected to my network but cannot get any internet and...

  1. #1

    Default Connected to my network but cannot get any internet and...

    Hi, just install OpenSuse 11.1 on my laptop..

    When i can view and connect to my wireless network but i cannot gain internet access or see other computers on the network..

    There is nothing wrong with my router or hardware is if i boot into Windows Vista on the same system it connects with no problem...


    Many thanks..

  2. #2

    Default Re: Connected to my network but cannot get any internet and.

    please.. any help .... this must be a major flaw if people cannot connect to their networks....

  3. #3
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    U.K East Anglia
    Posts
    2,581

    Default Re: Connected to my network but cannot get any internet and.

    Have you looked at the stickies in the wireless section ?

    Andy
    To be is to do = Immanuel Kant
    To do is to be = Descartes.
    Do be do be do = Frank Sinatra

    SuSE user since 7.0,Linux user since 1994

  4. #4

    Default Re: Connected to my network but cannot get any internet and.

    shiz... didn't even see it at the top :S lol

  5. #5

    Default Re: Connected to my network but cannot get any internet and.

    followed the stickies and back to square 1 - able to ping the network but not the internet... is there no easy solution... im getting connected surely you can tell me if i need to enter information into somewhere???

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Kansas City Area, Missouri, USA
    Posts
    7,236

    Default Re: Connected to my network but cannot get any internet and...

    nah444 wrote:
    > please.. any help .... this must be a major flaw if people cannot
    > connect to their networks....


    Why do you _EXPECT_ to see any answers in only 20 minutes? Those of us
    that can answer your questions have other things to do. Please show
    some patience, otherwise your postings will be ignored.

    Wireless is sometimes effortless, but not often. There are too many
    devices for which there are no built-in drivers. In addition, there
    are devices that need firmware that cannot be distributed with an
    "open" system. Do you understand what the open part of openSUSE means?

  7. #7
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    U.K East Anglia
    Posts
    2,581

    Default Re: Connected to my network but cannot get any internet and.

    Things to check:-

    firewall is set to external on device
    ipv6 is disabled
    MAC address filter on router has MAC address added
    Are you using static ip addresses ?

    try the diagnostic script in this post openSUSE Forums - View Single Post - Getting Your Wireless to Work

    Andy
    To be is to do = Immanuel Kant
    To do is to be = Descartes.
    Do be do be do = Frank Sinatra

    SuSE user since 7.0,Linux user since 1994

  8. #8

    Default Re: Connected to my network but cannot get any internet and.

    Thanks for the advice andy.... will try it out

  9. #9

    Thumbs up Re: Connected to my network but cannot get any internet and.

    Quote Originally Posted by lwfinger View Post
    nah444 wrote:
    > please.. any help .... this must be a major flaw if people cannot
    > connect to their networks....


    Why do you _EXPECT_ to see any answers in only 20 minutes? Those of us
    that can answer your questions have other things to do. Please show
    some patience, otherwise your postings will be ignored.

    Wireless is sometimes effortless, but not often. There are too many
    devices for which there are no built-in drivers. In addition, there
    are devices that need firmware that cannot be distributed with an
    "open" system. Do you understand what the open part of openSUSE means?
    Im sorry... i asked for help. Not to be slated. What a great way to introduce a newbie to linux.

  10. #10
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    PARADISE
    Posts
    929

    Default Re: Connected to my network but cannot get any internet and.

    Quote Originally Posted by nah444
    Im sorry... i asked for help. Not to be slated. What a great way to introduce a newbie to linux.
    Hey, welcome to the forums!
    Your problem sounds somewhat familiar to me. You might want to take a look at this thread: Connection established - NO connection!? -- please respond! - openSUSE Forums

    As for now, I recommend you to collect data to enable us to find a suitable solution. Please download CollectNWData.sh, run it as root and find your network errors in the output file (saved automatically).
    Please take a look at THIS PAGE to analyze the errors by yourself. Maybe you'll catch the solution that way. Remember: Keep a cool head and consult us for further help.

    And most important of all: Enjoy your weekend!
    CHECK OUT THESE GitHub PROJECTS!

    https://secupwn.github.io/Android-IMSI-Catcher-Detector/
    https://github.com/SecUpwN/Spotify-AdKiller

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •