Results 1 to 4 of 4

Thread: Failed to mount dvd during install

  1. #1

    Arrow Failed to mount dvd during install

    Hello!

    I am trying to install openSUSE 11.1 on an Asus G50 laptop and I am running into a bit of an issue.

    The first time I placed the DVD and tried to install when it was doing the system checks and got to the repository part it would say that it failed to mount the dvd.

    Then I tried it in another copmuter and it worked fine. So I put the disk back into the Asus and started the install. Everything went normal up untill the Perform install began. A window pops up from Yast2 and is asking to:

    Insert 'opensuse 11.1-0 (Disck 1)'
    with an error message of:

    Failed to mount dvd://?devices=/dev/sr0 on /mnt/var/tmp/AP_0x000000001: No medium found (mount: No medium found on /dev/sr0)

    I used this same disk to install on another computer and it worked fine.

    Also I did do a md5 on the .iso prior to burning it, burned it at x3 speed and did a data check once the DVD was inserted prior to trying the install.

    My only thought could be that the partitions were created from Extended and not Primary, would that make any difference? And is that acceptable?

    Any help is much appreciated!

  2. #2

    Default Re: Failed to mount dvd during install

    Additionally, when trying to run Ubuntu LiveCD the system freezes up after it boots from the cd. I have to go into the BIOS settings:

    Sata Operation Mode
    -Compatible modes
    --options: Compatible, RAID, Enhanced

    and switch from Enhanced to Compatible and it will work fine. But when in Compatible mode Vista will not boot.

    Maybe there is a command I need to place in the start up options that I am not aware of.

  3. #3
    Harry87 NNTP User

    Default Re: Failed to mount dvd during install

    Hi, I'm completely new to any linux distribution, therefore I might be doing something extremely stupid but the fact is that Im getting the exact same problem you're getting, the difference is that I downloaded the PPC version of this, to install on a G4 PowerBook. Ive downloaded and burnt the install DVD about 4 times triybg different writing speeds, burning software and pretty much anything you can imagine, is there anybody that con tell me what to do? thank you very much

  4. #4

    Default Re: Failed to mount dvd during install

    Quote Originally Posted by Harry87 View Post
    Hi, I'm completely new to any linux distribution, therefore I might be doing something extremely stupid but the fact is that Im getting the exact same problem you're getting, the difference is that I downloaded the PPC version of this, to install on a G4 PowerBook. Ive downloaded and burnt the install DVD about 4 times triybg different writing speeds, burning software and pretty much anything you can imagine, is there anybody that con tell me what to do? thank you very much
    I have seen other threads where they believe that this is due to bad media. It may be worth checking out.

    However, I believe that the installer is not recognizing the DVD player. It is looking for either cd:/// or dvd:/// -- and I think, on the PowerBook G4, that this device is called something else. I am going to do a web search and see if there is any information about this problem. Of course, if anyone here can help, fell free to add your suggestions.

    Thanks,

    Matthew

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •