Results 1 to 8 of 8

Thread: Booting takes long time

  1. #1

    Default Booting takes long time

    Hii there,
    I am new to Suse, just now installed suse11.1 in HP DV laptop which is an amd turion 64X2 processor.The installation went well with out hicups but during the booting time the OpenSUSE logo appears and it dosent boot & the status bar dosent move then i need to press esc key every time i boot in then it detects all the hardware and starts the system.

    Is it like the problem with the sata detection...whn i pressed esc key it says sata0 likn down & i get sme messages scrolling....

    SUSE rocks but the only problem that annoys me is when i boot up the box that involves me to press an esc key for sucessfull login.

    Please help me out from this problem known or unknown........


    Thank You Very Much

    Ravi...

  2. #2

    Default Re: Booting takes long time

    When you choose at the GRUB menu boot section remove "splash=silent" and tell us if there are any stops.
    How does a linux geek make love??

    - rtfm; unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; zip; sleep;

  3. #3

    Default Re: Booting takes long time

    Quote Originally Posted by BenderBendingRodriguez View Post
    When you choose at the GRUB menu boot section remove "splash=silent" and tell us if there are any stops.
    hi there is no option to remove splash=silent. but one more thing i observed is that if my laptop AC power is off it does this way and if its on the status bar moves...i dont know whats the problem. This was the same when i installed kubuntu "JauntyJackalope" then i shifted to Debian lenny.Can you suggest me to overcome this problem.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: Booting takes long time

    Try adding: noapic acpi=off
    to the boot argument. You can type this in manually at boot. Pause the time by moving the down arrow then: Select the default boot and just type as above:

    noapic acpi=off
    then hit enter
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  5. #5
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    N. Wales
    Posts
    1,028

    Default Re: Booting takes long time

    ravikiran189 adjusted his/her AFDB on Monday 03 Aug 2009 01:56 to write:

    >
    > Hii there,
    > I am new to Suse, just now installed suse11.1 in HP DV
    > laptop which is an amd turion 64X2 processor.The installation went well
    > with out hicups but during the booting time the OpenSUSE logo appears
    > and it dosent boot & the status bar dosent move then i need to press esc
    > key every time i boot in then it detects all the hardware and starts the
    > system.
    >
    > Is it like the problem with the sata detection...whn i
    > pressed esc key it says sata0 likn down & i get sme messages
    > scrolling....
    >
    > SUSE rocks but the only problem that annoys me is when i
    > boot up the box that involves me to press an esc key for sucessfull
    > login.
    >
    > Please help me out from this problem known or
    > unknown........
    >
    >
    > Thank You Very Much
    >
    > Ravi...
    >
    >



    Where have you installed SuSE?

    Is this on an internal drive or external?

    Just a thought:

    did you have anything plugged in the USB when you installed or have you
    plugged anything in now that was not there before?

    IIRC there have been some people who used a USB stick/drive etc when
    installing and have removed it and the boot script sorta hangs while looking
    for it and then times out and continues.

    Also try the acpi hint that caf gave this might be the problem.

    HTH

    --
    Mark
    Caveat emptor
    Nullus in verba
    Nil illegitimi carborundum

  6. #6

    Default Re: Booting takes long time

    Thk you very much...Will let you know reg this problem....

    Ravi...

  7. #7

    Default Re: Booting takes long time

    Hiii....tries with the option that caf gave....its working fine.Thank You..

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: Booting takes long time

    Quote Originally Posted by ravikiran189 View Post
    Hiii....tries with the option that caf gave....its working fine.Thank You..
    Good job. Thanks for keeping us informed
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •