Results 1 to 3 of 3

Thread: Missing -db.00* Files

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Somerset. UK
    Posts
    111

    Default Missing -db.00* Files

    I'm trying to rebuild the rpm database to solve the problem of kupdate failure.

    I understand that there should be some files called _db.00* in /var/lib/rpm, which should be deleted, but I have no such files. If I run "rpm --rebuild" anyway, these files are still not created. I have searched my system to see whether they are hidden elsewhere, but they do not seem to be present anywhere.

    Can someone shed some light on this, please? Maybe this is the source of my problem?

    I am running 11.1/kde3.5.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: Missing -db.00* Files

    Do you mean you are trying this from su term:
    Code:
    rpmdb --rebuilddb
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Somerset. UK
    Posts
    111

    Default Re: Missing -db.00* Files

    Yes - but I've been using rpm --rebuilddb.

    Some information I have just received, however, says that the -db.00* files may not be present (they are apparently a "locking" file), so the rebuild should still work. It hasn't fixed my kupdater problem, though!

    Thanks for your help

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •