Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Wireless doesn't show networks on Asus A6000

  1. #1
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    London, UK
    Posts
    46

    Default Wireless doesn't show networks on Asus A6000

    Hi,

    I've just installed openSuSe 11.1 on Asus A6000. Everything went fine apart from wireless. It does show a wireless card but it doesn't show any available wireless networks (it should be at least 3-4).

    How shall I proceed? Any ideas on how to solve this?

  2. #2
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    U.K East Anglia
    Posts
    2,581

    Default Re: Wireless doesn't show networks on Asus A6000

    Have a peek at the stickies in the wireless subforum lots of useful info there

    Andy
    To be is to do = Immanuel Kant
    To do is to be = Descartes.
    Do be do be do = Frank Sinatra

    SuSE user since 7.0,Linux user since 1994

  3. #3
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    London, UK
    Posts
    46

    Default Re: Wireless doesn't show networks on Asus A6000

    How can I find out what wireless card uses my laptop?

  4. #4
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    U.K East Anglia
    Posts
    2,581

    Default Re: Wireless doesn't show networks on Asus A6000

    All info regarding these procedures are in the stickies. Have a peek at them, they are very helpful

    Andy
    To be is to do = Immanuel Kant
    To do is to be = Descartes.
    Do be do be do = Frank Sinatra

    SuSE user since 7.0,Linux user since 1994

  5. #5
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    London, UK
    Posts
    46

    Default Re: Wireless doesn't show networks on Asus A6000

    I've read that. I've managed to find the card and following the procedure typed in the console:

    dmesg | grep firmware

    to find out if I need to download the firmware.

    Here's what I received:

    firmware: requesting b43/ucode5.fw
    b43-phy0 ERROR: You must go to b43 - Linux Wireless and download the latest firmware (version 4).
    firmware: requesting b43/ucode5.fw
    b43-phy0 ERROR: You must go to b43 - Linux Wireless and download the latest firmware (version 4).

    I went to this website but I don't know how to find the file to download for openSuSe....

  6. #6
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    U.K East Anglia
    Posts
    2,581

    Default Re: Wireless doesn't show networks on Asus A6000

    follow this
    if you have a broadcom chip-set, & a wired connection, this command, in a console, may help


    Code:
    sudo /usr/sbin/install_bcm43xx_firmware
    To install the BCM43xx firmware if you do not have a connection in Linux, do the following:

    Using any method that you have to access the Internet, download this
    http://mirror2.openwrt.org/sources/b...0.10.5.tar.bz2

    Then copy it into your home directory. Once you have it there, you should enter the following:

    tar xjf broadcom-wl-4.150.10.5.tar.bz2
    sudo mkdir -p /lib/firmware
    sudo b43-fwcutter -w /lib/firmware \ broadcom-wl-4.150.10.5/driver/wl_apsta_mimo.o

    These three commands will skip the download step and extract the firmware in the same way that the /usr/sbin/install_bcm43xx_firmware does.

    Note: If the output of 'lspci -v' indicates that you have a BCM4310, BCM4328 or BCM4329, this procedure will not work. For those cases, you will need the Windows driver and ndiswrapper.

    For those devices that support 802.11a/b/g, 802.11a operation is not yet supported.
    compliments of LarryFinger
    Andy
    To be is to do = Immanuel Kant
    To do is to be = Descartes.
    Do be do be do = Frank Sinatra

    SuSE user since 7.0,Linux user since 1994

  7. #7
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    London, UK
    Posts
    46

    Default Re: Wireless doesn't show networks on Asus A6000

    I've installed the firmware through console (wired network card works) and it said installed successfully.

    It works now!!! Thank you so much for help!!! :-)

  8. #8
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    U.K East Anglia
    Posts
    2,581

    Default Re: Wireless doesn't show networks on Asus A6000

    Cool, glad to be of service,now enjoy

    Andy
    To be is to do = Immanuel Kant
    To do is to be = Descartes.
    Do be do be do = Frank Sinatra

    SuSE user since 7.0,Linux user since 1994

  9. #9
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    London, UK
    Posts
    46

    Default Re: Wireless doesn't show networks on Asus A6000

    One more question.

    How do I make this thread as Solved?

  10. #10
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    U.K East Anglia
    Posts
    2,581

    Default Re: Wireless doesn't show networks on Asus A6000

    marer13 wrote:

    >
    > One more question.
    >
    > How do I make this thread as Solved?
    >
    >


    You will need to request a moderator to do this for you,the editing time for
    your first post has expired

    Andy

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •