Results 1 to 3 of 3

Thread: Dual Head mode does not (always) work

  1. #1

    Default Dual Head mode does not (always) work

    Running Opensuse 11.0 on a Dell laptop with second display.

    When the second display is an Asus widescreen monitor (I don't remember the model number), I can successfully Activate Dual Head Mode, and select Xinerama Multi-head to get one big display out of both screens. This works fine.

    But when the second display is a Dell E171FP, it always acts as a clone of the laptop screen, irrespective of the Dual Head display settings. Also, changing the resolution setting for the second display does not change the screen playing area.

    [When I use the Dell E171FP as a second display to extend the desktop under Windows XP, it works OK].

    Any ideas why the Dell E171FP does not work as a second display under Opensuse 11.0?

    --
    Ian

  2. #2

    Default Re: Dual Head mode does not (always) work

    Problem finally solved. It seems that Sax2 did not set up xorg.conf correctly. In the end I had to manually edit the file, introducing the Virtual declaration, and then I used xrandr to configure the displays, per:

    Multiple Screens Using XRandR - openSUSE

    Everything works fine now.

    --
    Ian

  3. #3

    Smile Re: Dual Head mode does not (always) work

    I know this is an old post, but:

    I am having the same problem with a similar setup. I am also using the tool mentioned here, but it won't survive the reboot. I have to send the "xrandr --auto --output DVI-1 --mode 1280x1024 --right-of DVI-2"
    command on every reboot. Is this a normal behavior?

    -EL

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •