Okay,

I am trying to install and configure mythtv(ugh)

So I have installed the drivers for my tv card and it seems to be working.
I have also installed mythtv both frontend and backend, mysql, and configured them. They also seem to be working just fine...

Now I am working on installing the plugins, so I downloaded the mythplugins tarball and ran ./configure

This is the part that giving trouble.

I run ./configure and get this error about missing libraries...

Code:
linux-b1s9:/home/gehrig/Desktop/mythplugins-0.21 # ./configure
which: no sdl-config in (/opt/kde3/bin:/home/gehrig/bin:/usr/local/bin:/usr/bin:/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin/X11:/usr/X11R6/bin:/usr/games:/usr/lib/jvm/jre/bin:/usr/lib/mit/bin:/usr/lib/mit/sbin)
MythMusic requires libmad.
MythMusic requires vorbis.
MythMusic requires FLAC.
MythMusic requires libcdaudio.
MythMusic requires the LAME mp3 encoder.
./configure: line 488: taglib-config: command not found
MythMusic requires taglib 1.4 or later.
Disabling MythMusic due to missing dependencies.
Disabling MythGallery due to missing libtiff.
Disabling MythZoneMinder. Requires mysql/mysql.h header
Disabling MythBrowser due to missing KDE development packages.
ERROR: mythconfig.mak not found at /usr/local/include/mythtv/mythconfig.mak
Did you make AND install MythTV first?
Are you using the correct prefix (/usr/local)?
Bailing out!!
the problem is these libraries are installed for example libtiff... sudo zypper install libtiff yields
Code:
Loading repository data...
Reading installed packages...
'libtiff3' providing 'libtiff' is already installed.
Resolving package dependencies...
Nothing to do.
all of the libraries are like this (except the KDE dev ones as I don't know which ones to install) aslo there is no directory /usr/local/include/mythtv/

I'm really confused is there a way to get mythplugins to recognize the libraries installed? Is there a pre compiled RPM for SUSE so I don't have to deal with this.