Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Themes of Plasma in KDE 4.3

  1. #1

    Default Themes of Plasma in KDE 4.3

    Hi all!
    I have KDE 4.3 RC3 and I have a problem. Almost all themes of plasma are mixed. For example
    Nitro looks like Driod, Plateau looks like Oxyook,After removing ~/.kde4 and reinstalling Nitro looks like oxyglass and so on (almost all themes are mixed).
    What the hell...
    P.S. when I see in advanced part of System Settings, I can see that all themes are here. They are mixed only in Desktop settings

  2. #2

    Default Re: Themes of Plasma in KDE 4.3

    does this happen with a new user also?

  3. #3

    Default Re: Themes of Plasma in KDE 4.3

    Yup, I updated to KDE 4.3 RC3 yesterday and am facing the same problem. In addition to that some icons are just go too large some too small. Only Air and Oxygen work the way they should. So for the time being I have kept Air as my theme. I suppose that the themes need to be updated to KDE 4.3 as all of them are having KDE 4.2 compatibility, so will have to wait for their authors to do that...

  4. #4

    Default Re: Themes of Plasma in KDE 4.3

    Air? But how can I install a new Air theme? I can't install it using standard method.
    May be I should use zypper and install a package?

  5. #5

    Default Re: Themes of Plasma in KDE 4.3

    Here is one more theme I found that work and is very nice too Carbon KDE-Look.org.

    By standard way you mean right clicking on the desktop, choosing "Desktop Settings" and from there clicking "New Theme", is it??

    What problem are you facing? Try installing Carbon this way, hope it works.



  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    where I am is where I am
    Posts
    1,160

    Default Re: Themes of Plasma in KDE 4.3

    Hope this helps you:
    1st go here if you need to undo autologon:
    Disable Auto-Login - openSUSE Forums
    Then go here:
    How to install a 2nd Desktop Environment - openSUSE Forums
    From the other DE delete the .kde4 folder. As long as you are in the screwed up kde deleting or renaming that folder will add to your problems. If you rename or delete the .kde4 folder from another DE in my case that'd be XCFE then you return to KDE you'll start with a clean slate.
    We are what we think.
    All that we are arises with our thoughts.
    With our thoughts we make the world.

    My 64 bit: Gateway 5670 UPDATED | RADEON RX 570 |CPU AMD - Ryzen 5 1600
    Opensuse Tumbleweed Plasma 5

  7. #7

    Default Re: Themes of Plasma in KDE 4.3

    I have installed Carbon, nice theme, it works
    And about Air:
    For me (I'm russian) it is "Vozduh" and it works too, sorry, I was looking for Air, not Vozduh
    One more moment, a lot of themes now looks or partially looks like Air - from Deep Red to Nitro and Driod.

  8. #8

    Default Re: Themes of Plasma in KDE 4.3

    2 Sagemta: Thank you I have no other DEs, only KDE, so I prefer "init 3 - init 5"

    About Air: I can select Air, but I see "Deep Red" as selected theme, I have removed "Deep Red", select "Air" and I see "Perfection" is selected... A lot of themes seems to be incompatible with "Air"

  9. #9

    Default Re: Themes of Plasma in KDE 4.3

    May be you should wait for two weeks when KDE 4.3 will be finally released and then we will have updated themes also.. Till then I am going to stick with carbon. KDE4.3 is not recommended for end users, I installed KDE4.3 RC3 because I could not wait for KDE 4.3 more..

    For now just stick with some theme that works for you, just for two weeks. For me carbon is working fine till now...

  10. #10
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    USA Pennsylvania
    Posts
    1,287

    Default Re: Themes of Plasma in KDE 4.3

    Ghost is another good one that works. I've been using that one for a while. The weird thing is, I had a vista 7 theme that worked for me previously, and as I kept updating 4.3 it kept its properties, but when I looked at it in my themes it was incompatible, just like the other ones. It wasn't until I was stupid and switched it then tried to switch it back that it didn't work.
    Laptop: Dell Inspiron E1505 | OpenSUSE 12.1/Windows Vista | KDE | Intel CPU T2050 1.6 GHz | Intel 945GM | 3.2GB RAM
    Box: OpenSUSE 12.1/Windows 7 | KDE | Intel Core 2 Quad 8300 2.5GHz/core | nVidia Geforce 9500GT 1GB| 4 GB RAM

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •