Results 1 to 4 of 4

Thread: "-o: command not found" during make

  1. #1

    Default "-o: command not found" during make

    Hi all,
    during installation of an application I need to do a "make all" and during that it stops with:

    ******** some hundert lines ***********
    linking
    /bin/sh: line 7: -o: command not found
    make: *** [bin/scilex] Error 127
    ***************************************

    What is the best method to find out where the problem is?
    Which file is ment by "line 7"?
    There is a bundle of Makefile and Makefile.incl and Makefile.incl.in and so on, I'm totally lost here...
    From my coding knowledge it looks like the output option -o of a gcc command execution is pointing to nowhere - but this is only a guess?

  2. #2
    brassy NNTP User

    Default Re: "-o: command not found" during make

    first, i guess the guru you are looking for _might_ hang out in
    http://forums.opensuse.org/programming-scripting/

    so, if you don't attract the right knowledge here, perhaps you can try
    again over there....and, if you do why don't you mention what
    application name/version you are trying to compile...because i _guess_
    someone is gonna need to look at the driving script...

    i post that non-answer above mostly to ask you (since i see you have
    been in these forums only 11 days) if you actually _must_ compile this
    application....that is, did you first search in YaST or at
    http://software.opensuse.org/search

    i ask not to poke, but think _maybe_ you don't yet know all the ins
    and outs of openSUSE and need to read some in such places as
    http://en.opensuse.org/Concepts and/or http://tinyurl.com/ktvdr9

    --
    brassy

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    UTC+10
    Posts
    9,686
    Blog Entries
    4

    Default Re: "-o: command not found" during make

    As the message comes from /bin/sh, this probably due to a multiline command that is executed out of somewhere in the Makefile. My guess is the line got broken between the previous word and -o, making -o a new command. You really should contact the author of the package and say something is broken in the Makefile.

  4. #4

    Default Re: "-o: command not found" during make

    Hi brassy,
    you are right, I will open a new thread in the other forum.
    The application I'm fighting with is ScicosLab 4.3, which is not available an YaST, not in the search and not to download the ScicosLab homepage, so I try to recompile it.

    Hi ken_yap,
    that sounds feasible, I try to search for that line - a good hint, thanks.

    Discussion will be continued at the programming-scripting forum
    Achim

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •