Results 1 to 4 of 4

Thread: Problems with OOo's Quickstart mode

  1. #1

    Default Problems with OOo's Quickstart mode

    I'm having problems getting OOo's quickstart mode functioning (via Quickstarter > Configure > Advanced > Use OOo's Quickstart mode):

    1. If I switch it one, I receive a message "Failed to start OpenOffice.org in the background. The quickstart mode is not supported and will be disabled" after a while, and the mode is switched off.
    2. If I activate it and reboot my system (assuming that it doesn't crash first), I get some "mime" system errors at the beginning of my session and am unable to access files via OOo's open/save dialogs.

    Apparently, it makes no difference whether or not I activate "Enable quickstart-fix" in the Quickstarter Advanced Settings configuration dialog.

    If I remember correctly, I've been having this program since openSUSE 10.3, so if possible, I'd like to finally fix it ...
    (And since openSUSE is using Go-OO patches, I thought Quickstarter was supposed to be working now ... )

    MY SYSTEM ENVIRONMENT:
    OS: Linux 2.6.27.23-0.1-pae i686
    System: openSUSE 11.1 (i586)
    KDE: 4.2.4 (KDE 4.2.4) "release 2"

    OOO-RELATED PACKAGES INSTALLED:
    Code:
    S | Name                                          | Type    | Version       | Arch   | Repository                                                                                                 
    --+-----------------------------------------------+---------+---------------+--------+------------------                                                                                          
    i | OpenOffice_org                                | package | 3.1.0.6-3.1   | i586   | OOo-Stable                                                                                                 
    i | OpenOffice_org-Quickstarter                   | package | 1.0-712.1     | i586   | OOo-Stable                                                                                                 
    i | OpenOffice_org-base                           | package | 3.1.0.6-1.1   | i586   | OOo-Stable                                                                                                 
    i | OpenOffice_org-base-extensions                | package | 3.1.0.6-1.1   | i586   | OOo-Stable                                                                                                 
    i | OpenOffice_org-branding-openSUSE              | package | 3.0-24.16     | noarch | openSUSE-11.1-Oss                                                                                          
    i | OpenOffice_org-calc                           | package | 3.1.0.6-1.1   | i586   | OOo-Stable                                                                                                 
    i | OpenOffice_org-calc-extensions                | package | 3.1.0.6-1.1   | i586   | OOo-Stable                                                                                                 
    i | OpenOffice_org-components                     | package | 3.1.0.6-1.1   | i586   | OOo-Stable                                                                                                 
    i | OpenOffice_org-converter                      | package | 3.0-3.1       | noarch | OOo-Stable                                                                                                 
    i | OpenOffice_org-draw                           | package | 3.1.0.6-1.1   | i586   | OOo-Stable                                                                                                 
    i | OpenOffice_org-draw-extensions                | package | 3.1.0.6-1.1   | i586   | OOo-Stable                                                                                                 
    i | OpenOffice_org-filters                        | package | 3.1.0.6-1.1   | i586   | OOo-Stable                                                                                                 
    i | OpenOffice_org-filters-optional               | package | 3.1.0.6-1.1   | i586   | OOo-Stable                                                                                                 
    i | OpenOffice_org-help-en-US                     | package | 3.1.0.6-1.1   | noarch | OOo-Stable                                                                                                 
    i | OpenOffice_org-help-ja                        | package | 3.1.0.6-1.1   | noarch | OOo-Stable                                                                                                 
    i | OpenOffice_org-hyphen                         | package | 20080929-38.1 | noarch | OOo-Stable                                                                                                 
    i | OpenOffice_org-icon-themes                    | package | 3.1.0.6-1.3   | noarch | OOo-Stable                                                                                                 
    i | OpenOffice_org-impress                        | package | 3.1.0.6-1.1   | i586   | OOo-Stable                                                                                                 
    i | OpenOffice_org-impress-extensions             | package | 3.1.0.6-1.1   | i586   | OOo-Stable                                                                                                 
    i | OpenOffice_org-kde                            | package | 3.1.0.6-1.1   | i586   | OOo-Stable                                                                                                 
    i | OpenOffice_org-l10n-extras                    | package | 3.1.0.6-1.1   | noarch | OOo-Stable                                                                                                 
    i | OpenOffice_org-l10n-ja                        | package | 3.1.0.6-1.1   | noarch | OOo-Stable                                                                                                 
    i | OpenOffice_org-libs-core                      | package | 3.1.0.6-1.1   | i586   | OOo-Stable                                                                                                 
    i | OpenOffice_org-libs-extern                    | package | 3.1.0.6-1.1   | i586   | OOo-Stable                                                                                                 
    i | OpenOffice_org-libs-gui                       | package | 3.1.0.6-1.1   | i586   | OOo-Stable                                                                                                 
    i | OpenOffice_org-mailmerge                      | package | 3.1.0.6-1.1   | i586   | OOo-Stable                                                                                                 
    i | OpenOffice_org-math                           | package | 3.1.0.6-1.1   | i586   | OOo-Stable                                                                                                 
    i | OpenOffice_org-pyuno                          | package | 3.1.0.6-1.1   | i586   | OOo-Stable                                                                                                 
    i | OpenOffice_org-templates-en                   | package | 3.0-2.1       | noarch | OOo-Stable
    i | OpenOffice_org-templates-labels-a4            | package | 1.0-6.1       | noarch | OOo-Stable
    i | OpenOffice_org-templates-labels-letter        | package | 1.0-6.1       | noarch | OOo-Stable
    i | OpenOffice_org-templates-presentation-layouts | package | 3.0-2.1       | noarch | OOo-Stable
    i | OpenOffice_org-thesaurus-en                   | package | 20060111-5.1  | noarch | OOo-Stable
    i | OpenOffice_org-ure                            | package | 3.1.0.6-1.1   | i586   | OOo-Stable
    i | OpenOffice_org-writer                         | package | 3.1.0.6-1.1   | i586   | OOo-Stable
    i | OpenOffice_org-writer-extensions              | package | 3.1.0.6-1.1   | i586   | OOo-Stable

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,723
    Blog Entries
    20

    Default Re: Problems with OOo's Quickstart mode

    I never even tried using this. You should find after starting an instance of OOffice, any after that will be very quick anyway, you know that's the way it works in Linux.

    The quickstart function - IIRC is kind of default in windows, you have to check it off in msconfig or OO settings.

    Luckily in Linux you have to choose to enable it. But why we would want to, I really can't figure.
    Leap 15_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    Camalen NNTP User

    Default Re: Problems with OOo's Quickstart mode

    homoludens1000 wrote:

    > I'm having problems getting OOo's quickstart mode functioning (via
    > Quickstarter > Configure > Advanced > Use OOo's Quickstart mode):
    >
    > 1. If I switch it one, I receive a message "Failed to start
    > OpenOffice.org in the background. The quickstart mode is not supported
    > and will be disabled" after a while, and the mode is switched off.
    > 2. If I activate it and reboot my system (assuming that it doesn't
    > crash first), I get some "mime" system errors at the beginning of my
    > session and am unable to access files via OOo's open/save dialogs.
    >
    > Apparently, it makes no difference whether or not I activate "Enable
    > quickstart-fix" in the Quickstarter Advanced Settings configuration
    > dialog.
    >
    > If I remember correctly, I've been having this program since openSUSE
    > 10.3, so if possible, I'd like to finally fix it ...
    > (And since openSUSE is using Go-OO patches, I thought Quickstarter was
    > supposed to be working now ... )


    There seems to be a reopened bug on bugzilla:

    Bug 516688 - Open Office Quick Starter Cannot Load on X_64 Hardware
    https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=516688

    By reading comment #5 it seems you both are getting the same warning
    message, although the bug was opened for 64 bits OOo.

    Greetings,

    --
    Camalen

  4. #4

    Default Re: Problems with OOo's Quickstart mode

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    You should find after starting an instance of OOffice, any after that will be very quick anyway, you know that's the way it works in Linux.
    Huhmmmm, that's not the impression I got -- at least not on my system. OOo tends to load very slowly, no matter how often I've started it.

    What did you mean with 'that's the way Linux works'? Does Linux usually keep applications loaded even after closing them? I have to admit I know very little about what's going on inside the Penguin.

    Camalen, thanks for the link. Exactly the same problem as mine. Will follow the discussion with great interest!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •