Results 1 to 6 of 6

Thread: Sound muted

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Belgium
    Posts
    46

    Default Sound muted

    Every time i boot my computer, the sound is muted. I use openSUSE 11.1 with KDE 4.1. I've already done some googling and searchs on this forum, but I've never found a solution (at least not one that actually works).

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Stoney Stanton - England
    Posts
    1,102

    Default Re: Sound muted

    I would guess that is down to the problem with the recent pulse audio problem.

    Do a 'search' on the forum - as it makes sense to remove this.

  3. #3

    Default Re: Sound muted

    I have the same problem. Sound always muted after a boot. Although my hardware is configured correctly and I have it selected as my preference. Pulse also tests fine, just not my preference. I have had various audio problems since the kernel change.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    wichita
    Posts
    921

    Default Re: Sound muted

    Quote Originally Posted by harald_rombaut View Post
    Every time i boot my computer, the sound is muted. I use openSUSE 11.1 with KDE 4.1. I've already done some googling and searchs on this forum, but I've never found a solution (at least not one that actually works).
    The point of dth2's post is that deleting pulseaudio will probably fix this problem. openSUSE will just use Alsa instead, so make sure it's installed. It is by default.

    And you should really consider upgrading to KDE 4.2 as there has been a lot of bug fixes and added functionality.

  5. #5

    Default Re: Sound muted

    harald rombaut wrote:

    >
    > Every time i boot my computer, the sound is muted. I use openSUSE 11.1
    > with KDE 4.1. I've already done some googling and searchs on this forum,
    > but I've never found a solution (at least not one that actually works).
    >
    >


    I've also had this same problem with 11.2-M3 KDE4.3-RC2. Tried something
    weird today and it worked. I changed my logon splash screen! On one machine
    I changed from KDE to SUSE and vice versa on another. Problem gone on both
    machines after reboot. No idea why it worked.

    Having said that, sound is OK on 11.1 KDE4.3-RC2 partition. Luck?

    --
    Graham P Davis, Bracknell, Berks., UK. E-mail: newsman not newsboy
    "I wear the cheese. It does not wear me."

  6. #6

    Default Re: Sound muted

    Should have said I'm running 11.1 and kde4.3rc2. Its not really a problem, I untic mute on kmix alls well.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •