Results 1 to 6 of 6

Thread: .rules file

  1. #1
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Switzerland
    Posts
    210

    Default .rules file

    Dear All,
    I need to modify the 55-libsane.rules to add a profil.
    But I cant access, permission denied (root)
    Could anyone help ?

    many thanks in advance

  2. #2
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    N40 44.977 W073 59.356
    Posts
    1,170

    Default Re: .rules file

    New User X wrote:
    > Dear All,
    > I need to modify the 55-libsane.rules to add a profil.
    > But I cant access, permission denied (root)
    > Could anyone help ?
    >
    > many thanks in advance
    >
    >

    Are you trying to do this as a regular user or a privileged one? If
    regular then try running "su -" first.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Switzerland
    Posts
    210

    Default Re: .rules file

    Dear 69_rs_ss,
    I have one only pofile for the moment and should be able to do everything.
    I am trying to modify the file with nautilus because I dont know the linux language...
    Is it possible ?
    If not, where can I find the commands ?

    Thank You in advance

  4. #4
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Switzerland
    Posts
    210

    Default Re: .rules file

    Dear 69_rs_ss,
    I tried so:
    /etc/udev/rules.d/55-libsane.rules
    but got following anser:
    bash: /etc/udev/rules.d/55-libsane.rules: Permission non accorde
    wich means, permission denied
    I have first input su and then my password.
    How can I get the right ?
    Thank You

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    /dev/belgium
    Posts
    1,946

    Default Re: .rules file

    su
    nano /etc/udev/rules.d/55-libsane.rules

    or use vi or any other CLI editor

  6. #6
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Switzerland
    Posts
    210

    Default Re: .rules file

    Hello,
    Yess, it works.
    I added the line relative to a scanner device. Format looks to be same as others but the device isn't proposed in the list by installing the scanner :
    # Brother MFC 260C
    # ATTR{idVendor}=="04f9", ATTR{idProduct}=="01d6", MODE="0664", GROUP="lp", ENV{libsane_matched}="yes"
    Is it something additional to be done ?

    many thanks in advance

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •