Results 1 to 5 of 5

Thread: ATI DIsplay problem

  1. #1
    yadgaurav90 NNTP User

    Question ATI DIsplay problem

    I 've installed ATI driver through YasT via a link given on a thread.
    After complete installation whenever my laptop is switched ON after a minute , the screnn suddenly becomes black and it starts flashing .
    Kindly give usefull information about it , to get back the previous normal screen.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,723
    Blog Entries
    20

    Default Re: ATI DIsplay problem

    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ukraine/mk/pervomaysk
    Posts
    528

    Default Re: ATI DIsplay problem

    yadgaurav90 wrote:

    > I 've installed ATI driver through YasT via a link

    given on a thread.
    > After complete installation whenever my laptop is

    switched ON after a
    > minute , the screnn suddenly becomes black and it

    starts flashing .
    > Kindly give usefull information about it , to get

    back the previous
    > normal screen.


    I have same problem on laptop

    so I run installation DVD run rescue mode (or something
    imilar)
    log in terminal window find where is my root partition
    mounted
    it was in /mnt

    I was checked /mnt/etc/inittab
    Code:
    # The default runlevel is defined here
    id:5:initdefault
    i use vi to change runlevel 5 to 3

    Code:
    id:3:initdefault
    then i reboot in teriminal
    log as root

    rm fglrx driver by running
    Code:
    #zypper rm fglrx*
    one more restart

    Code:
    #sax2 -a
    thats it. change runlevel in /etc/inittab back to 5
    run init 5 or startx or reboot

    it will be interesting to me how can I unload
    unnececcery module fglrx?

    normally I use
    Code:
    #modprobe fglrx
    but how can i unload it?
    --
    WBR


  4. #4
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Earl Shilton UK
    Posts
    298

    Default Re: ATI DIsplay problem

    I have same problem on laptop

    so I run installation DVD run rescue mode (or something
    imilar)
    log in terminal window find where is my root partition
    mounted
    it was in /mnt

    I was checked /mnt/etc/inittab
    Code:
    # The default runlevel is defined here
    id:5:initdefault
    i use vi to change runlevel 5 to 3
    No need for that.
    Just boot normally - no rescue disk - and when grub loads type the number 3 and press enter - runlevel 3 for you


    <snip>

    it will be interesting to me how can I unload
    unnececcery module fglrx?

    normally I use
    Code:
    #modprobe fglrx
    but how can i unload it?
    --
    WBR
    You need modprobe -r fglrx
    or rmmod fglrx (the first is better)
    Happily using Linux since 1998
    Share & Enjoy

  5. #5
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ukraine/mk/pervomaysk
    Posts
    528

    Default Re: ATI DIsplay problem

    No need for that.
    Just boot normally - no rescue disk - and when grub loads type the number 3 and press enter - runlevel 3 for you
    ouhh thank you very much ))
    I did not know this. I was ask my neighbor linux guru this question, but have an answer that this impossible to made from grub
    so i have a long ride to run init 3

    You need modprobe -r fglrx
    this really helpfull.
    intelGMA3100#amd|radeonHD4200+radeonHD5450@catalyst12.4
    WC5020B,PagePro1480MF,LBP2900,hpCP1510,PHOTO1290,Scanmaker3600,PerfectionV200

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •