Results 1 to 6 of 6

Thread: Virtual Console Problem

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Mumbai,India
    Posts
    43

    Default Virtual Console Problem

    My system enters init 5 successfully with nvidia driver enabled. But the virtual consoles do not seem to work .
    The system never starts in runlevel 2 and 3 But starts in level 1 and level 5
    What to do ?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Mumbai,India
    Posts
    43

    Default Re: Virtual Console Problem

    Actually after the system boots the virtual consoles atleast after 15-20 minutes .. where is the problem ?

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,471
    Blog Entries
    14

    Default Re: Virtual Console Problem

    What exactly are you trying to ask? It's normal for a desktop system to boot in runlevel 5. Other runlevels don't offer X for example.
    Which openSUSE are you running, which Gnome, KDE or other. Which NVidia driver, 32- or 64-bit?
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Mumbai,India
    Posts
    43

    Default Re: Virtual Console Problem

    Well my system runs fine . It boots graphically I am using openSUSE 11.0 with KDE 3.5
    But after logging in If I need to use a Virtual Console and If I press alt+Ctrl+F1 ... it never works . The console changes but i do not have a login prompt ... just a blank screen


    Same is the problem if I pass level 3 as Kernel Argument while booting . I do not get a login prompt.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    San Diego, Ca, USA
    Posts
    10,609
    Blog Entries
    1

    Default Re: Virtual Console Problem

    Are you trying to run the nVidia virtual desktops/consoles?

    That's different than what is built into SuSE.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Mumbai,India
    Posts
    43

    Default Re: Virtual Console Problem

    No actually the NTP service was causing the problem
    I issued
    chkconfig ntp off

    Everything works fine after reboot

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •