Results 1 to 4 of 4

Thread: Cannot open Software Management in yast

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Glasgow Area, UK
    Posts
    35

    Default Cannot open Software Management in yast

    Hi
    Last night I tried to install Parley (a Vocabulary Training program),went into Yast to get the package, accepted the required dependences and let the program install. Now when I try to open Software Management in Yast I get the following xmessage
    YaST got signal 11 at YCP file /user/share?YaST2/clients/inst_packages.ycp:36
    /sbin/yast2: line 421: 4256 Segmentation fault
    $ybindir/y2base $module "$@" "$SELECTED_GUI" $Y2_GEOMETRY $Y2UI_ARGS

    How can I fix this?
    Thanks in advance for any help given.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,723
    Blog Entries
    20

    Default Re: Cannot open Software Management in yast

    Let us see your repo's, open a terminal and do:

    Code:
    zypper lr --details
    post result
    Leap 15_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,471
    Blog Entries
    14

    Default Re: Cannot open Software Management in yast

    Try if you can use Yast in a termnal window. Open one and do:
    su -c yast
    Enter root password and you'll see the ncurses version of yast, incl. software manager. See if deinstalling parley helps
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Glasgow Area, UK
    Posts
    35

    Default Re: Cannot open Software Management in yast

    Hi
    The software update issued today has resolved my Yast problem. Last night I tried to post the result of zypper lr --details, but kept getting a post error about using 5 images and only being allowed 4. Burt as I said my problem has now been resolved. Thanks for the replies.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •