Results 1 to 4 of 4

Thread: Yast cannot resolve Repository Hosts

  1. #1
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Canada or Denmark
    Posts
    102

    Default Yast cannot resolve Repository Hosts

    Hello All

    Long time user of Suse, but now using 11.1 is my first time with the 11.x series. I am having a lot of difficulty accessing online repositories through yast. Trying to add the one for my Nvidia. The URL is "http://download.nvidia.com/opensuse/11.1/", I add just as it is quoted and I get the following error:

    Unable to create repository from URL 'http://download.nvidia.com/opensuse/11.1/'. [|] Error trying to read from http://download.nvidia.com/opensuse/11.1/
    History:
    - Download (curl) error for 'http://download.nvidia.com/opensuse/11.1/content':
    Error code:
    Error message: Couldn't resolve host 'download.nvidia.com'

    I know this is not a netork problem, I can get the ip with nslookup and access the files through the ftp and can ping the url. Any clue what is going wrong?

    Note I am getting similar errors adding any other online repository. Very frustrating, as this means Yast is usless for installing new software.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,729
    Blog Entries
    20

    Default Re: Yast cannot resolve Repository Hosts

    Try disabling IPv6
    Disable IPv6 - openSUSE Forums
    reboot
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Canada or Denmark
    Posts
    102

    Default Re: Yast cannot resolve Repository Hosts

    Hi caf4926

    Thanks a tonne for the tip. Everything is working really smooth now with Yast.

    Take Care
    PilotMM

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,729
    Blog Entries
    20

    Default Re: Yast cannot resolve Repository Hosts

    Quote Originally Posted by pilotmm View Post
    Hi caf4926

    Thanks a tonne for the tip. Everything is working really smooth now with Yast.

    Take Care
    PilotMM
    Happy it helped
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •