Results 1 to 4 of 4

Thread: KDE Fail start

  1. #1
    bdsgroup NNTP User

    Default KDE Fail start

    Hello all.
    I have trouble with my OpenSuse 11.1 box. Some time my KDE 4 work successfully. After reboot, my KDE not automatically start.
    Browse my /var/log/Xorg.o.log I see that error with glx module. I try comment in /etc/X11/xorg.conf load glx, but problem remain.
    I also try use default xorg.conf
    Code:
    Xorg -configure
    cp /root/xorg.conf.new /etc/X11/xorg.conf
    Test Xorg -config /etc/X11/xorg.conf succesfully. No error in /var/log/Xorg.o.log.
    I try run startkde, but I get error that could't connect to my X server or $DESKTOP not set. Then I create /root/.xinitrc and add line 'exec startkde'. Run command startx, X shell start and I see that 'kstartupconfig4 does not exist or fails'. In shell I see this errors:
    Code:
    /usr/bin/kde4-config: symbol lookup error: /usr/lib/libQtNetwork.so.4: undefined symbol: _ZN14Q...
    /usr/bin/kde4-migrate: symbol lookup error: /usr/bin/kde4-migrate: undefined symbol: _ZN9QL...
    kstartupconfig4: symbol lookup error: /usr/lib/libQtNetwork.so.4: undefined symbol: _ZN14Object
    What's this a how I may find solution?
    Thank all.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: KDE Fail start

    Boot to level3
    login - then go su

    start yast with: yast

    Start Software Management and filter by repo, select 'System' and Try to do unconditional update of all packages.
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,972
    Blog Entries
    14

    Default Re: KDE Fail start

    Did you update Xorg packages? If yes, then a reinstall of NVidia or ATI driver could solve your problem.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  4. #4
    bdsgroup NNTP User

    Default Re: KDE Fail start

    Quote Originally Posted by Knurpht View Post
    Did you update Xorg packages? If yes, then a reinstall of NVidia or ATI driver could solve your problem.
    No, i don't update any packages.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •