Results 1 to 9 of 9

Thread: VirtualBox-OSE cannot launch

  1. #1

    Default VirtualBox-OSE cannot launch

    Hi all,

    I've already installed virtualbox-ose. but when i try to launch it just stuck and then close by it self?

    Any idea? is there any wrong setting after i installed?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    1,376

    Default Re: VirtualBox-OSE cannot launch

    Have you created the VirtualBox kernel module? Assuming you have the kernel source installed, enter

    /etc/init.d/vboxdrv setup

    Also be sure you have been added to the vboxusers group.

  3. #3

    Default Re: VirtualBox-OSE cannot launch

    i already do

    /etc/init.d/vboxdrv setup

    but still. but i'm not sure about adding vboxusers.
    any command to add vboxuser? I'm sorry i'm really newbie in Linux

    Thanks

  4. #4

    Default Re: VirtualBox-OSE cannot launch

    By the way,

    I already add VboxUsers. But still cannot launch.
    is there another setting i should mention

    thank

  5. #5
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    1,376

    Default Re: VirtualBox-OSE cannot launch

    What happens if you try to start VirtualBox from the terminal/console? Note that it's case-sensitive.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,719
    Blog Entries
    20

    Default Re: VirtualBox-OSE cannot launch

    Check thru this
    VirtualBox Installation - openSUSE

    I would recommend adding the OSE repo
    for 11.1: Index of /repositories/Virtualization:/VirtualBox/openSUSE_11.1
    Leap 15_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  7. #7
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Venezuela
    Posts
    7

    Default Re: VirtualBox-OSE cannot launch

    I have the same problem.
    Virtualbox is a no-start.

    Added the repo but it offered nothing new.

    Anybody know a better way to get VirtualBox working?

    My plan is to remove everything and look for the Sun link and install the n-ose and try again.

    Xen didn't start for me either.

  8. #8
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Vila Real, Portugal
    Posts
    7

    Default Re: VirtualBox-OSE cannot launch

    Quote Originally Posted by muting View Post
    By the way,

    I already add VboxUsers. But still cannot launch.
    is there another setting i should mention

    thank
    i have same problem.
    after add vboxusers i restart my account and work's

  9. #9
    rain_jo NNTP User

    Default Re: VirtualBox-OSE cannot launch

    Hi everyone,

    why don't you try to install the rpm package from the VirtualBox site, instead using the OSE version?

    I had the same problem as you do and now is working fine.

    Although I found some things interesting that I want to share.

    VirtualBox works great with kernel 2.6.27.21-0.1, take caution when upgrade your kernel... I upgraded for 2.6.27.23 and then I got troubles.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •