Results 1 to 4 of 4

Thread: Installing apps to on Gnome - missing launch icons

Hybrid View

  1. #1

    Default Installing apps to on Gnome - missing launch icons

    I noticed that on a few occasions when I install an app, I find that there is no launch icon placed in the Gnome menus and that the only way I can launch it is from the terminal.

    These are mostly apps that aren't installed from the 4 main repositories. A couple were from the /software.opensuse.org site using the one click. Is this normal or do I have a messed up system?

    The last one I installed was tpfand which according to the owner's site there should be a launch icon placed in >Sytem>Administration menu.
    IBM Thinkpad X60s | Intel L2400 | Intel 945GM | 3GB | openSUSE Tumbleweed
    Dell XPS 13 9360 | openSUSE Leap 42.3

  2. #2
    Camalen NNTP User

    Default Re: Installing apps to on Gnome - missing launch icons

    suse tpx60s wrote:

    > I noticed that on a few occasions when I install an app, I find that
    > there is no launch icon placed in the Gnome menus and that the only way
    > I can launch it is from the terminal.
    >
    > These are mostly apps that aren't installed from the 4 main
    > repositories. A couple were from the /software.opensuse.org site using
    > the one click. Is this normal or do I have a messed up system?
    >
    > The last one I installed was tpfand which according to the owner's site
    > there should be a launch icon placed in >Sytem>Administration menu.


    That would depend on the packager and how defined the options for the rpm.

    Nothing you should worry about, thought. Some follow the spec to add the new
    installed program in the menu, but some don't :-)

    Greetings,

    --
    Camalen

  3. #3

    Default Re: Installing apps to on Gnome - missing launch icons

    Thanks. So how do I add the new app to the menu?
    IBM Thinkpad X60s | Intel L2400 | Intel 945GM | 3GB | openSUSE Tumbleweed
    Dell XPS 13 9360 | openSUSE Leap 42.3

  4. #4
    Camalen NNTP User

    Default Re: Installing apps to on Gnome - missing launch icons

    suse tpx60s wrote:

    > Thanks. So how do I add the new app to the menu?


    You can try "alacarte" from "/oss" repo.

    It's a small app to manage applications from app browser.

    Greetings,

    --
    Camalen

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •