Results 1 to 7 of 7

Thread: Problem with wine install

  1. #1
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    London, UK
    Posts
    168

    Default Problem with wine install

    Hi, I don't know if this is the right place, but I have a problem with wine.

    I'm using openSuSE 10.3 and installed wine. I needed a more recent version, so added the community repository, and tried to upgrade wine & wine-doors to the latest version. wine-doors wants a component (orange) which isn't in the base 10.3 repository or the wine repository.

    I found the component in the SynCE repository, so added that. This repository seems to be corrupted as zypper won't parse the downloaded metadata.

    Any advice would be welcome, and can you also advise where I should report these two bugs.

    Thanks
    David

  2. #2
    Camalen NNTP User

    Default Re: Problem with wine install

    jetojedno wrote:

    > I found the component in the SynCE repository, so added that. This
    > repository seems to be corrupted as zypper won't parse the downloaded
    > metadata.


    Have you tried to "refresh" that repo?

    What is the exact message you are getting?

    > Any advice would be welcome, and can you also advise where I should
    > report these two bugs.


    2 bugs... which ones? :-)

    Well, if the repo is missing any required package, yes, that's a bug and you
    can report it on bugzilla, but maybe you are only experiencing some "mirror
    glitch" or "network problem".

    As for the second bug... I cannot see it :-?

    You meant the need of a package that is no available in "base" repo? That's
    a kind of "feature" ;-)

    Greetings,

    --
    Camalen

  3. #3
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    London, UK
    Posts
    168

    Default Re: Problem with wine install

    Thanks.

    It seems the problem with the repository is known. https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=490136

    I've also been told that the wine community repository is "broken" so best to build from source

    David

  4. #4
    Camalen NNTP User

    Default Re: Problem with wine install

    jetojedno wrote:

    > It seems the problem with the repository is known.
    > https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=490136


    Are you sure this repo is the same as yours? This one seems to be for "XFCE"
    and yours is "SynCE" :-?

    Anyway, the bug is marked as "closed and fixed" so should be no problems at
    all.

    > I've also been told that the wine community repository is "broken" so
    > best to build from source


    Oh, better report it to Bugzilla so they can fix it :-)

    Gretings,

    --
    Camalen

  5. #5
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    London, UK
    Posts
    168

    Default Re: Problem with wine install

    The bug with the repository is something to do with the underlying mechanism so potentially affects all 10.3 repositories. They'd rebuilt most to clear the problem, but obviously forgot this one

    I reported the wine bug, and there is little interest in fixing it in 10.3.

    I've resolved the issue for me, and satisfied myself the right people are aware of the other problems.

    Thanks,

    David

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Nuernberg
    Posts
    18

    Default Re: Problem with wine install

    Wine itself should work fine from the repository. If it does not, mail me.

    Wine-doors is known to be broken in there.

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    relative
    Posts
    1,172

    Default Re: Problem with wine install

    Quote Originally Posted by msmeissn View Post
    Wine itself should work fine from the repository. If it does not, mail me.

    Wine-doors is known to be broken in there.
    Please discuss about the solutions here on the forums. Maybe somebody also interested in it.
    Thank you.
    http://mydailyhash.wordpress.com/
    http://yami.googlecode.com/

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •