Greetings,

I'm running openSUSE 10.3 on two hosts. I've attempted to install heartbeat and pacemaker. And according to zypper, the install looks successful:

zypper se heartbeat
* Reading installed packages [100%]

S | Repository | Type | Name | Version | Arch
--+----------------------+---------+----------------------+------------+-----
i | server_ha-clustering | package | heartbeat | 2.99.2-8.1 | i586
i | server_ha-clustering | package | heartbeat-common | 2.99.2-8.1 | i586
| server_ha-clustering | package | heartbeat-devel | 2.99.2-8.1 | i586
i | server_ha-clustering | package | heartbeat-ldirectord | 2.99.2-8.1 | i586
i | server_ha-clustering | package | heartbeat-resources | 2.99.2-8.1 | i586
| server_ha-clustering | package | libheartbeat-devel | 2.99.2-8.1 | i586
i | server_ha-clustering | package | libheartbeat2 | 2.99.2-8.1 | i586

and

zypper se pacemaker
* Reading installed packages [100%]

S | Repository | Type | Name | Version | Arch
--+----------------------+---------+-----------------------+------------+-----
i | server_ha-clustering | package | libpacemaker-devel | 1.0.3-2.2 | i586
i | server_ha-clustering | package | libpacemaker3 | 1.0.3-2.2 | i586
i | server_ha-clustering | package | pacemaker | 1.0.3-2.2 | i586
i | server_ha-clustering | package | pacemaker-mgmt | 1.99.1-2.1 | i586
| server_ha-clustering | package | pacemaker-mgmt-client | 1.99.1-2.1 | i586
| server_ha-clustering | package | pacemaker-mgmt-devel | 1.99.1-2.1 | i586
cluster2:/var/cache/zypp #

But when I view my yast2 or yast screens, no packages heartbeat or pacemaker are displayed.

I have uninstalled through zypper, and through yast2, re-installed.

I have run rpm --rebuilddb
and I have rebuilt my zypper db by deleting, rebuilding.
e.g., cd /var/cache/zypp
rm zypp.db
zypper refresh.

How can I get my heartbeat & pacemaker apps to show up in the yast display?

I am relatively new to this distro, so I could be missing something obvious.

Thank you,

Phil Lyons