Results 1 to 2 of 2

Thread: smplayer hardware ac3

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Korneuburg, Austria
    Posts
    177

    Default smplayer hardware ac3

    How can I get hwac3 working?
    I switched to ac3 passthrough in smplayer, but mplayer crashes. Here is the log:
    Code:
    /usr/bin/mplayer -noquiet -nofs -afm hwac3 -lavdopts threads=4 -sub-fuzziness 1 -identify -slave -vo vdpau -ao alsa:device=hw=1.1 -zoom -nokeepaspect -framedrop -dr -double -input conf=/usr/share/smplayer/input.conf -stop-xscreensaver -wid 60817604 -monitorpixelaspect 1 -ass -embeddedfonts -ass-line-spacing 0 -ass-font-scale 1 -ass-styles /home/alexander/.config/smplayer/styles.ass -fontconfig -font Arial -subcp ISO-8859-1 -vid 0 -aid 1 -subpos 100 -volume 40 -cache 2000 -osdlevel 0 -nocorrect-pts -vf-add screenshot -slices -channels 6 -af scaletempo,equalizer=0:0:0:0:0:0:0:0:0:0 /music/Hip-Hop/Videos/50.Cent ft. Timbaland & Justin Timberlake - Ayo Technology HD.avi
    
    MPlayer dev-SVN-r29116-4.3-openSUSE Linux 11.1 (x86_64)-Packman (C) 2000-2009 MPlayer TeamCan't open joystick device /dev/input/js0: No such file or directory
    Can't init input joystick
    mplayer: could not connect to socket
    mplayer: No such file or directory
    Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.
    
    Playing /music/Hip-Hop/Videos/50.Cent ft. Timbaland & Justin Timberlake - Ayo Technology HD.avi.
    
    Cache fill:  0.00% (0 bytes)   
    AVI file format detected.
    ID_VIDEO_ID=0
    [aviheader] Video stream found, -vid 0
    ID_AUDIO_ID=1
    [aviheader] Audio stream found, -aid 1
    VIDEO:  [DX50]  1200x512  24bpp  25.000 fps  3807.4 kbps (464.8 kbyte/s)
    ID_FILENAME=/music/Hip-Hop/Videos/50.Cent ft. Timbaland & Justin Timberlake - Ayo Technology HD.avi
    ID_DEMUXER=avi
    ID_VIDEO_FORMAT=DX50
    ID_VIDEO_BITRATE=3807440
    ID_VIDEO_WIDTH=1200
    ID_VIDEO_HEIGHT=512
    ID_VIDEO_FPS=25.000
    ID_VIDEO_ASPECT=0.0000
    ID_AUDIO_FORMAT=8192
    ID_AUDIO_BITRATE=448000
    ID_AUDIO_RATE=0
    ID_AUDIO_NCH=0
    ID_LENGTH=249.84
    ID_SEEKABLE=1
    ID_CHAPTERS=0
    Couldn't open video filter 'ass'.
    ASS: cannot add video filter
    Opening video filter: [screenshot]
    [ass] Init
    [ass] Updating font cache.
    ==========================================================================
    Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
    Selected video codec: [ffodivx] vfm: ffmpeg (FFmpeg MPEG-4)
    ==========================================================================
    ID_VIDEO_CODEC=ffodivx
    ==========================================================================
    Trying to force audio codec driver family hwac3...
    Opening audio decoder: [hwac3] AC3/DTS pass-through S/PDIF
    No accelerated IMDCT transform found
    hwac3: switched to AC3, 448000 bps, 48000 Hz
    AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, ac3, 448.0 kbit/29.17% (ratio: 56000->192000)
    ID_AUDIO_BITRATE=448000
    ID_AUDIO_RATE=48000
    ID_AUDIO_NCH=2
    Selected audio codec: [hwac3] afm: hwac3 (AC3 through S/PDIF)
    ==========================================================================
    [format] Sample format big-endian AC3 not yet supported 
    Error at audio filter chain pre-init!
    
    Exiting... (Fatal error)
    ID_EXIT=ERROR
    Has anybody an idea how to get that working?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Korneuburg, Austria
    Posts
    177

    Default Re: smplayer hardware ac3

    I disabled the audio equalizer in smplayer and now it works!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •