Results 1 to 3 of 3

Thread: 11.1 and VMWare Server 1.09 vmon fail

  1. #1

    Default 11.1 and VMWare Server 1.09 vmon fail

    I need to get VMWare Server 1.09 up and running to use my existing VM images. I installed 11.1, tried to install VMWare, but it would not configure. I went on to other issues, and now find that my kernel (2.6.27.21-0.1)is different from sources (2.6.27.21-0.1.1). Does that extra little .1 really going to affect anything?

    Regardless, has anyone encountered the issue listed below? Is there a fix? I know version 1.09 is older for VMWare, but I absolutely despise the new 2.0 version, or more specifically the web interface which along with the unacceptable resources just to run the backend. Anyways...for giggles I tried 2.0 anyways and had the same problem .


    What is the location of the directory of C header files that match your running
    kernel? [/lib/modules/2.6.27.21-0.1-default/build/include]

    Extracting the sources of the vmmon module.

    Building the vmmon module.

    Using 2.6.x kernel build system.
    make: Entering directory `/tmp/vmware-config3/vmmon-only'
    make -C /lib/modules/2.6.27.21-0.1-default/build/include/.. SUBDIRS=$PWD SRCROOT=$PWD/. modules
    make[1]: Entering directory `/usr/src/linux-2.6.27.21-0.1-obj/i386/default'
    make -C ../../../linux-2.6.27.21-0.1 O=/usr/src/linux-2.6.27.21-0.1-obj/i386/default/. modules
    CC [M] /tmp/vmware-config3/vmmon-only/linux/driver.o
    In file included from /tmp/vmware-config3/vmmon-only/./include/x86.h:21,
    from /tmp/vmware-config3/vmmon-only/linux/driver.h:15,
    from /tmp/vmware-config3/vmmon-only/linux/driver.c:85:
    /tmp/vmware-config3/vmmon-only/./include/x86apic.h:79:1: warning: "APIC_BASE_MSR" redefined
    In file included from include2/asm/fixmap_32.h:29,
    from include2/asm/fixmap.h:5,
    from include2/asm/apic.h:9,
    from include2/asm/smp.h:13,
    from /usr/src/linux-2.6.27.21-0.1/include/linux/smp.h:28,
    from /usr/src/linux-2.6.27.21-0.1/include/linux/topology.h:33,
    from /usr/src/linux-2.6.27.21-0.1/include/linux/mmzone.h:687,
    from /usr/src/linux-2.6.27.21-0.1/include/linux/gfp.h:4,
    from /usr/src/linux-2.6.27.21-0.1/include/linux/kmod.h:22,
    from /usr/src/linux-2.6.27.21-0.1/include/linux/module.h:13,
    from /tmp/vmware-config3/vmmon-only/linux/driver.c:12:
    include2/asm/apicdef.h:134:1: warning: this is the location of the previous definition
    In file included from /tmp/vmware-config3/vmmon-only/./include/x86.h:24,
    from /tmp/vmware-config3/vmmon-only/linux/driver.h:15,
    from /tmp/vmware-config3/vmmon-only/linux/driver.c:85:
    /tmp/vmware-config3/vmmon-only/./include/x86paging.h:61:1: warning: "PTE_PFN_MASK" redefined
    In file included from include2/asm/processor.h:18,
    from /usr/src/linux-2.6.27.21-0.1/include/linux/prefetch.h:14,
    from /usr/src/linux-2.6.27.21-0.1/include/linux/list.h:6,
    from /usr/src/linux-2.6.27.21-0.1/include/linux/module.h:9,
    from /tmp/vmware-config3/vmmon-only/linux/driver.c:12:
    include2/asm/page.h:22:1: warning: this is the location of the previous definition
    In file included from /tmp/vmware-config3/vmmon-only/linux/vmhost.h:13,
    from /tmp/vmware-config3/vmmon-only/linux/driver.c:116:
    /tmp/vmware-config3/vmmon-only/./include/compat_semaphore.h:5:27: error: asm/semaphore.h: No such file or directory
    /tmp/vmware-config3/vmmon-only/linux/driver.c: In function LinuxDriver_Ioctl:
    /tmp/vmware-config3/vmmon-only/linux/driver.c:1831: error: too many arguments to function smp_call_function
    make[4]: *** [/tmp/vmware-config3/vmmon-only/linux/driver.o] Error 1
    make[3]: *** [_module_/tmp/vmware-config3/vmmon-only] Error 2
    make[2]: *** [sub-make] Error 2
    make[1]: *** [all] Error 2
    make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-2.6.27.21-0.1-obj/i386/default'
    make: *** [vmmon.ko] Error 2
    make: Leaving directory `/tmp/vmware-config3/vmmon-only'
    Unable to build the vmmon module.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Inzago, Italy
    Posts
    108

    Default Re: 11.1 and VMWare Server 1.09 vmon fail

    I've found a patch named vmware-update-2.6.27-5.5.7-2, having applied that all went fine.
    OpenSuse 13.1 with KDE 4.11 on Intel I7 930 motherboard Asus P6T SE - RAM 6 Gb
    - video card NVIDIA GT220 1GB - TV card Hauppauge WinTV Nova T stick

  3. #3

    Default Re: 11.1 and VMWare Server 1.09 vmon fail

    Thank you very much, worked like a charm.

    To any others who might have this problem in the near future, I found the above mentioned file here:

    vmware-specific-specific 5.5.x and kernel 2.6.27-2.6.28 | insecure

    Untar, ran one file, and VMware configured itself properly. In fact I am just now loading up my various VM images

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •