Results 1 to 6 of 6

Thread: Application mysteriously autostarting

  1. #1

    Default Application mysteriously autostarting

    Recently I've been having Opera myseriously autostarting upon login. I'm not quite sure why as I never put in an autostart for Opera nor save a session with Opera. I checked in System Settings-Advanced-Autostart and nothing is listed there except for Deluge which I put there. I checked in .config/autostart, nothing. I checked in .kde4/share/config/session and do not see a listing for Opera. I also checked .kde4/Autostart and .kde4/share/autostart and saw nothing. I even checked .xinitrc and /etc/X11/xinit/xinitrc.common and didn't see anything in there that would be autostarting Opera. That exhausts the areas I know to look. I'll eventually get around to scrapping my .config and .kde4 directories to see if that affects it and then narrow down from there but it isn't high on my priority list so I'm checking here to see if I'm missing anything blatant. Any help would be appreciated, thanks!

  2. #2

    Default Re: Application mysteriously autostarting

    Do you by any chance, restart your system without closing Opera ?


    Cheers

  3. #3
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    East Stroudsburg
    Posts
    153

    Wink Re: Application mysteriously autostarting

    Quote Originally Posted by tusharjoshi View Post
    Do you by any chance, restart your system without closing Opera ?


    Cheers
    Even if he did, it's really not supposed to start it at startup, since it's not in sessions. You probably pressed some short-key or something, I've never head somebody complain about a thing like this. I don't think it's a bug. Just a flaw that happened to appear that certain boot.
    | OpenSuSE 11.4 Gnome Shell 64-bit | 4.2 i7-930 | ATI Raden 5750

  4. #4

    Default Re: Application mysteriously autostarting

    Do you login to another DE like gnome or xfce?
    People who do not break things first will never learn to create anything

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    NZ
    Posts
    1,546

    Default Re: Application mysteriously autostarting

    Quote Originally Posted by A13kSAk3 View Post
    Even if he did, it's really not supposed to start it at start-up, since it's not in sessions. You probably pressed some short-key or something, I've never head somebody complain about a thing like this. I don't think it's a bug. Just a flaw that happened to appear that certain boot.
    Really?! If I close KDE (4.2) without closing open applications first, next time I reboot my computer those applications always reopen.
    I presumed this was an expected behaviour in KDE 4.xx

  6. #6

    Default Re: Application mysteriously autostarting

    Ok, I was eventually able to track it down. The saved sessions are being stored in .kde4/share/config/ksmserverrc. Handy to know! I deleted the entries for Opera from in there and that seems to have cleared up the problem. It's a mystery as to why it was not being cleared from there previously though, as I tested and made certain that no Opera processes were still running the last time I tested it. The reason I don't want Opera as a restored session is that it plugins break, so I have to close out and restart Opera. There's also a few other reasons but that's the biggest one as to why it is a pain. Thanks for the help.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •