Results 1 to 9 of 9

Thread: Compiz Crashes and Must Be Restarted

  1. #1

    Default Compiz Crashes and Must Be Restarted

    Okay - if this issue has been dealt with, please direct me.

    I am running Compiz on a Dell e6500 laptop with an nVidia graphics card. Compiz runs so-so. Seems the refresh on my screen is a bit slow. I have to run the mouse over a window sometimes to get it to refresh. My main problem is that Compiz crashes constantly. When I enable desktop effects through running from the terminal-

    simple-ccsm

    I get this output:

    which: no kwin in (/home/tim.spencer/bin:/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/bin/X11:/usr/X11R6/bin:/usr/games:/opt/kde3/bin:/usr/lib/jvm/jre/bin:/usr/lib/mit/bin:/usr/lib/mit/sbin)
    which: no fusion-icon in (/home/tim.spencer/bin:/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/bin/X11:/usr/X11R6/bin:/usr/games:/opt/kde3/bin:/usr/lib/jvm/jre/bin:/usr/lib/mit/bin:/usr/lib/mit/sbin)
    Checking for Xdmx: not present.
    Checking for Xgl: not present.
    Detected PCI ID for VGA: 01:00.0 0300: 10de:06eb (rev a1) (prog-if 00 [VGA controller])
    Checking for texture_from_pixmap: present.
    Checking for non power of two support: present.
    Checking for Composite extension: present.
    Comparing resolution (1440x900) to maximum 3D texture size (8192): Passed.
    Checking for nVidia: present.
    Checking for FBConfig: present.
    Checking for Xgl: not present.
    Dry run finished: everything should work with regards to Compiz and 3D.
    which: no kwin in (/home/tim.spencer/bin:/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/bin/X11:/usr/X11R6/bin:/usr/games:/opt/kde3/bin:/usr/lib/jvm/jre/bin:/usr/lib/mit/bin:/usr/lib/mit/sbin)
    which: no fusion-icon in (/home/tim.spencer/bin:/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/bin/X11:/usr/X11R6/bin:/usr/games:/opt/kde3/bin:/usr/lib/jvm/jre/bin:/usr/lib/mit/bin:/usr/lib/mit/sbin)
    Checking for Xdmx: not present.
    Checking for Xgl: not present.
    Detected PCI ID for VGA: 01:00.0 0300: 10de:06eb (rev a1) (prog-if 00 [VGA controller])
    Checking for texture_from_pixmap: present.
    Checking for non power of two support: present.
    Checking for Composite extension: present.
    Comparing resolution (1440x900) to maximum 3D texture size (8192): Passed.
    Checking for nVidia: present.
    Checking for FBConfig: present.
    Checking for Xgl: not present.

    Not being an expert in Compiz, I see somethings are missing, but I read that everything should work okay after the "Dry Run."

    Here is the output when it crashes.


    /usr/bin/compiz-manager: line 424: 9343 Segmentation fault ${COMPIZ_BIN_PATH}${COMPIZ_NAME} $COMPIZ_OPTIONS "$@" $COMPIZ_PLUGINS

    Perhaps a plugin is crashing, anyone have any ideas? Thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Planet Earth
    Posts
    194

    Default Re: Compiz Crashes and Must Be Restarted

    Need a bit more information such as which version of compiz, Suse and GPU driver. I assume your Nvidia GPU is a Quadro NVS 160M ?

  3. #3

    Default Re: Compiz Crashes and Must Be Restarted

    Quote Originally Posted by Dragon32 View Post
    Need a bit more information such as which version of compiz, Suse and GPU driver. I assume your Nvidia GPU is a Quadro NVS 160M ?
    Compiz 0.7.8
    OpenSuSE 11.1
    Quadro NVS 160M
    Driver -nvidia 180.29

    I'm not to sure about the driver, but that is what I saw in the nVidia config tool.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Concord, California
    Posts
    253

    Default Re: Compiz Crashes and Must Be Restarted

    What repo are you using for compiz?

    What Window Manager (KDE, GNOME, etc) are you using?
    OpenSUSE Leap 15, KDE5 (plasma 5.13, frameworks 5.49, QT 5.11)

  5. #5

    Default Re: Compiz Crashes and Must Be Restarted

    Using Gnome - as far as repo, I'm assuming you mean software repository? If so - I am just using the opensuse 11.1 repos, nvidia and packman. If I misunderstood - apologies in advance.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Concord, California
    Posts
    253

    Default Re: Compiz Crashes and Must Be Restarted

    Are you getting compiz from a software repository? There are several, and each one is for something different.
    OpenSUSE Leap 15, KDE5 (plasma 5.13, frameworks 5.49, QT 5.11)

  7. #7

    Default Re: Compiz Crashes and Must Be Restarted

    I do not have any Compiz specific repos. I am assuming I installed Compiz from the OpenSuse 11.1 install DVD.

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Concord, California
    Posts
    253

    Default Re: Compiz Crashes and Must Be Restarted

    The version on the DVD should work. If you have the DVD still enabled in YaST, I would search for compiz and force a re-install make sure you have the plugins installed. It looks like a plugin is crashing (I think).
    OpenSUSE Leap 15, KDE5 (plasma 5.13, frameworks 5.49, QT 5.11)

  9. #9
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Planet Earth
    Posts
    194

    Default Re: Compiz Crashes and Must Be Restarted

    If you are feeling brave:

    Index of /repositories/home:/cyberorg/openSUSE_11.1

    Cyberorg is one of the Compiz developers and I've found in the past that using his Git repositories solves a few problems. Important ! If you do use this one make sure you uninstall compiz first and turn off any other compiz repos.

    Here is his blog page

    CyberOrg compiz-fusion

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •