Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 16 of 16

Thread: Problem with Huawei E220 after Update to 11.1

  1. #11
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Tallinn, Estonia
    Posts
    225

    Default Re: Problem with Huawei E220 after Update to 11.1

    Quote Originally Posted by lwfinger View Post
    That bug was reported some time ago, was researched, and has been fixed! Cannot
    anyone use search anymore?
    Sorry, but did you read my previous
    post fully or just the last paragraph?

    It is reported, I gave a link to a bug report,
    but it is not fixed - no update available (yet).

    However, according to the comments to that bug,
    it's not hard to fix problem manually.
    See comment
    https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=490004#c14
    and
    https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=490004#c18

  2. #12

    Default Re: Problem with Huawei E220 after Update to 11.1

    I fixed it!

    The problem was the Modem-Manager. Reading

    https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=462647

    and installing the version from comment 7, it works!

    Thank You all for the tipps and hints!

  3. #13

    Default Re: Problem with Huawei E220 after Update to 11.1

    I also tried alot of thinks (uninstalling modem manager etc.) but the porblem stays the same. I can connect to the web (with the umtsmon programm using my german O2 card), my system gets an IP adress and also a DNS is provided. The log in messages when I connect looks like this:

    Code:
    PPP generic driver version 2.4.2
    pppd 2.4.5 started by mario, uid 1001
    Using interface ppp0
    Connect: ppp0 <--> /dev/ttyUSB0
    PPP BSD Compression module registered
    PPP Deflate Compression module registered
    Could not determine remote IP address: defaulting to 10.64.64.64
    local  IP address 10.40.115.128
    remote IP address 10.64.64.64
    primary   DNS address 193.189.244.205
    secondary DNS address 193.189.244.197
    Setting up rules from /etc/sysconfig/SuSEfirewall2 ...
    using default zone 'ext' for interface ppp0
    using default zone 'ext' for interface wmaster0
    batch committing...
    Firewall rules successfully set
    Script /etc/ppp/ip-up finished (pid 5913), status = 0x0
    When I test my connection I am able to use skype, ping to several IP adresses in the web, and it is also possible to get a SSH or SFTP connection to other computers I have access to. The only thing that won't work is the connection to the normal www.

    Has anybody an idea what the problem is, because its the most strange problem I have ever seen.

  4. #14
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Tallinn, Estonia
    Posts
    225

    Default Re: Problem with Huawei E220 after Update to 11.1

    Quote Originally Posted by MajorArnone View Post
    When I test my connection I am able to use skype, ping to several IP adresses in the web, and it is also possible to get a SSH or SFTP connection to other computers I have access to. The only thing that won't work is the connection to the normal www.

    Has anybody an idea what the problem is, because its the most strange problem I have ever seen.
    I don't really know, how to use that logs,
    and it is obvious, that you receive DNS IPs,
    but the problem you describe sound just like DNS malfunction.
    You may see these threads:
    dns lookup not working - openSUSE Forums

    In OpenSUSE 11.1 change DNS to openDNS - openSUSE Forums
    (how to change DNS address manually)

  5. #15

    Smile Re: Problem with Huawei E220 after Update to 11.1

    Thank you for your replies to my question. After you have identified my problem as a DNS problem I looked around in the internet a little more and found out that the IP addresses of the DNS servers also have to appear in the file
    /etc/resolve.conf
    My update to suse 11.1 did not write the IP addresses of the nameservers in this file. After I added them manually my connection with the UMTSmon program works without problems.
    The only thing I'm not sure about is what happens when I connect my laptop with the eth0 or the wlan to the internet.
    But I think this I will find out sooner or later.

  6. #16
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Tallinn, Estonia
    Posts
    225

    Default Re: Problem with Huawei E220 after Update to 11.1

    Quote Originally Posted by MajorArnone View Post
    IP addresses of the DNS servers also have to appear in the file
    /etc/resolve.conf
    Yes, and the easiest way to quickly check, what's there is:
    cat /etc/resolv.conf
    My update to suse 11.1 did not write the IP addresses of the nameservers in this file.
    Had the same problem: no DNS was written automatically (via WiFi), until I disabled IPv6.
    (Yast -> Network Settings -> 'Global Options' tab -> Uncheck 'Enable IPv6' and then reboot)

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •