Results 1 to 6 of 6

Thread: Digikam wont start

  1. #1
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Bendigo, Australia
    Posts
    244

    Default Digikam wont start

    I have installed Digikam Version 0.10.0-rc2.
    When I try to start it the icon ( near the cursor) will bounce for a bit and then nothing happens. Digikam wont start. However, I type digikam in the terminal it starts fine.
    Is someone able to help me please?
    I am running opensuse 11.1 with KDE 4.2.
    I have installed it through yast and one click, but still the same result.
    (Digikam 0.9.4 works fine)

    I have had it working on this system. I little while back I attempted to update to the newer kernel through the updater applet. It had issues with uvcvideo-kmp-default-r260_2.6.27.7_9.1-1.2.x86_64. I got into all sorts of problems trying to resolve it (a little bit of knowledge is a very dangerous thing) the result being unable to boot into linux I ended up "updating" my system (back to KDE 4.1)using the install dvd to get things working again. Since then Digikam 0.10.0-rc2 won't start for me.

    Thanks for your time

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,719
    Blog Entries
    20

    Default Re: Digikam wont start

    Check the menu item. If necessary you can edit the command to start it, then save settings.
    Leap 15_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Bendigo, Australia
    Posts
    244

    Default Re: Digikam wont start

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    Check the menu item. If necessary you can edit the command to start it, then save settings.
    I changed the command in the menu editor to "digikam" and saved it. Unfortunately I am still getting the same problem.

    Anything else I can try?

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,719
    Blog Entries
    20

    Default Re: Digikam wont start

    Delete the menu item.
    Create a new one

    In the command section just put what you used in the terminal
    ==============================================
    FYI
    (Mine from the menu actually has: digikam -caption "%c" %i)
    Leap 15_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  5. #5
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Bendigo, Australia
    Posts
    244

    Default Re: Digikam wont start

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    Delete the menu item.
    Create a new one

    In the command section just put what you used in the terminal
    ==============================================
    FYI
    (Mine from the menu actually has: digikam -caption "%c" %i)
    Thanks for that. It worked!
    I found that I had "Place in system tray" ticked and that seems to be causing the problem.

    Thanks again for that.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,719
    Blog Entries
    20

    Default Re: Digikam wont start

    Phew!
    Welcome.
    Leap 15_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •