Results 1 to 4 of 4

Thread: avidemux opens avi's files by default

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    France
    Posts
    41

    Default avidemux opens avi's files by default

    Hi,

    since I've installed Avidemux :

    $ rpm -qa | grep mux

    avidemux-qt-2.4.4-0.pm.1
    avidemux-2.4.4-0.pm.1
    this is the player which opens avi's files and I would prefer MPlayer to do this. In the right click menu "open with" I have made up MPlayer in the preferences, and even deleted the suggestion avidemux, restart session... nothing to do it is always avidemux... I hav'nt found anything in MPlayer and Avidemux's preferences to configure the opening of this kind of file.

    Where could I correct this problem ?

    Thanks
    OpenSuse 11.1 - KDE 4.2.0 "release 100" - 2.6.27.7-9-default - Intel Pentium 4 3 GHz - Asus P4P800 SE - 1Go DDR SDRAM - ATI Radeon 9600 SERIES - Creative EMU10K1SB Live Audio Processor - 802.11g PCI Wireless Network Adapter - Samsung Syncmaster 931BW

  2. #2
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Brazil
    Posts
    2,908

    Default Re: avidemux opens avi's files by default

    In kde3.5 you'd set this in Control Center>KDE components>File Associations. I believe there's something similar in kde4.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: avidemux opens avi's files by default

    You mean you set it here as in image
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    France
    Posts
    41

    Default Re: avidemux opens avi's files by default

    Yes approximatively same parameter (but avidemux did not appear in the suggestion because I've deleted it)

    But... now it works..., I don't understand why but an avi file is opened with MPLayer

    Is it an update which has corrected the problem ?
    OpenSuse 11.1 - KDE 4.2.0 "release 100" - 2.6.27.7-9-default - Intel Pentium 4 3 GHz - Asus P4P800 SE - 1Go DDR SDRAM - ATI Radeon 9600 SERIES - Creative EMU10K1SB Live Audio Processor - 802.11g PCI Wireless Network Adapter - Samsung Syncmaster 931BW

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •