Results 1 to 7 of 7

Thread: KSanpshot does not autostart

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    France
    Posts
    41

    Default KSanpshot does not autostart

    Hi,

    Toile Libre | Hbergement d'images

    I don't have this option "Preset Action" in systemsettings which permit to define KSnapshot as the default snapshot's program, and I think that's the reason why nothing happens when I press the key PrintScreen.

    What's the way to make it appear in this menu ? I tried to create this manually, but it seems to bug when I give a name to subentry.

    Thanks
    OpenSuse 11.1 - KDE 4.2.0 "release 100" - 2.6.27.7-9-default - Intel Pentium 4 3 GHz - Asus P4P800 SE - 1Go DDR SDRAM - ATI Radeon 9600 SERIES - Creative EMU10K1SB Live Audio Processor - 802.11g PCI Wireless Network Adapter - Samsung Syncmaster 931BW

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Glasgow, Scotland
    Posts
    184

    Default Re: KSanpshot does not autostart

    Did you assign Ksnapshot a shortcut key in Menu Editor?

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: KSanpshot does not autostart

    Quote Originally Posted by chyrania View Post
    Did you assign Ksnapshot a shortcut key in Menu Editor?
    Ditto. That is the solution. Right click menu button and find ksnapshot and edit to assign key. SAVE
    Last edited by caf4926; 07-Mar-2009 at 14:37. Reason: add
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    France
    Posts
    41

    Default Re: KSanpshot does not autostart

    It seems there's a conflict with Hotkeys, that's the message if I try to assign the key PrintScreen to KSnapShot in Kmenueditor
    OpenSuse 11.1 - KDE 4.2.0 "release 100" - 2.6.27.7-9-default - Intel Pentium 4 3 GHz - Asus P4P800 SE - 1Go DDR SDRAM - ATI Radeon 9600 SERIES - Creative EMU10K1SB Live Audio Processor - 802.11g PCI Wireless Network Adapter - Samsung Syncmaster 931BW

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Glasgow, Scotland
    Posts
    184

    Default Re: KSanpshot does not autostart

    Just ignore the conflict and let KSnapshot have the printscreen key.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    France
    Posts
    41

    Default Re: KSanpshot does not autostart

    Fine

    I had to restart the session because kickoff was off (don't know why) but it works well now

    Please just two questions :

    - is it normal that in Kickoff > apps > utilities > desktop I have two Ksnapshots : Ksnapshot and Ksnapshot/KDE3 ?
    - any one else had the same problem, I mean this conflict with hotkeys, and had to reassign the key (is it a bug, does it depends of a special configuration... ?)

    Thanks
    OpenSuse 11.1 - KDE 4.2.0 "release 100" - 2.6.27.7-9-default - Intel Pentium 4 3 GHz - Asus P4P800 SE - 1Go DDR SDRAM - ATI Radeon 9600 SERIES - Creative EMU10K1SB Live Audio Processor - 802.11g PCI Wireless Network Adapter - Samsung Syncmaster 931BW

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Glasgow, Scotland
    Posts
    184

    Default Re: KSanpshot does not autostart

    Most likely you have kde4 KSnapshot and kde3 KSnapshot. I gather kde3 apps are included if there are issues with the kde4 versions.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •