Results 1 to 3 of 3

Thread: Numlock on Kde startup no longer starts with Kde

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    where I am is where I am
    Posts
    1,160

    Default Numlock on Kde startup no longer starts with Kde

    I have Suse 11.1 KDE 4.2.1 release 108 & i've noticed that the Numlock doesn't start up with KDE. That's the way I've had it since I started with Suse, starting with this update it doesn't.
    A check of Configure Desktop in this release under keyboard & i find that the box to check turn on Numlock at startup is missing.
    I've even tried etc/sysconfig still no numlock I have to press it manually to turn it on.
    Is there a way to have the numlock turn on at startup?
    We are what we think.
    All that we are arises with our thoughts.
    With our thoughts we make the world.

    My 64 bit: Gateway 5670 UPDATED | RADEON RX 570 |CPU AMD - Ryzen 5 1600
    Opensuse Tumbleweed Plasma 5

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    where I am is where I am
    Posts
    1,160

    Default Re: Numlock on Kde startup no longer starts with Kde

    I solved it myself by just restarting after I did the sysconfig.
    It went like this
    1.I did the sysconfig edit in Yast
    2. restarted, then restarted a 2nd time
    Odd I'll admit but that's how I solved it. I'll say this much this is likely a case of YMMV, if you have a similar problem.
    We are what we think.
    All that we are arises with our thoughts.
    With our thoughts we make the world.

    My 64 bit: Gateway 5670 UPDATED | RADEON RX 570 |CPU AMD - Ryzen 5 1600
    Opensuse Tumbleweed Plasma 5

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    where I am is where I am
    Posts
    1,160

    Default Re: Numlock on Kde startup no longer starts with Kde

    I've since found a much better fix find it here:
    A fix for Start Numlock on KDE startup in 4.2.1 release108 - openSUSE Forums
    We are what we think.
    All that we are arises with our thoughts.
    With our thoughts we make the world.

    My 64 bit: Gateway 5670 UPDATED | RADEON RX 570 |CPU AMD - Ryzen 5 1600
    Opensuse Tumbleweed Plasma 5

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •