Results 1 to 5 of 5

Thread: About a game...

  1. #1

    Default About a game...

    Hail Guys...
    I've just started using Suse and I haven't been able to play Tibia, actually it's installed and I can log into the game, but the frame rate it's kinda 5... It used to be like 100-120 when I used to have windows!
    Maybe the problem is with my video driver, cuz I'm not sure if the driver is properly installed how do I know if it's?
    I'd like some suggestions to improve my fps ^^
    Thanks all!

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    20,006
    Blog Entries
    1

    Default Re: About a game...

    Your title doesn't say much about the actual problem, hence your less likely to get many useful replies. Anyway, lets focus on your video hardware. Do you know what video chipset you're using? If not, start by opening a console and executing this command

    /usr/sbin/hwinfo --gfxcard

    Report results back here.

  3. #3

    Default Re: About a game...

    Code:
    33: PCI 200.0: 0300 VGA compatible controller (VGA)             
      [Created at pci.318]
      UDI: /org/freedesktop/Hal/devices/pci_10de_421
      Unique ID: B35A.PhbFuXq4Pf1
      Parent ID: gZD2.sGFnrUMIov3
      SysFS ID: /devices/pci0000:00/0000:00:0b.0/0000:02:00.0
      SysFS BusID: 0000:02:00.0
      Hardware Class: graphics card
      Model: "nVidia GeForce 8500 GT"
      Vendor: pci 0x10de "nVidia Corporation"
      Device: pci 0x0421 "GeForce 8500 GT"
      Revision: 0xa1
      Memory Range: 0xe2000000-0xe2ffffff (rw,non-prefetchable)
      Memory Range: 0xc0000000-0xdfffffff (rw,prefetchable)
      Memory Range: 0xe0000000-0xe1ffffff (rw,non-prefetchable)
      I/O Ports: 0xb000-0xbfff (rw)
      Memory Range: 0xe3000000-0xe301ffff (ro,prefetchable,disabled)
      IRQ: 5 (no events)
      I/O Ports: 0x3c0-0x3df (rw)
      Module Alias: "pci:v000010DEd00000421sv00000000sd00000000bc03sc00i00"
      Driver Info #0:
        XFree86 v4 Server Module: nv
      Config Status: cfg=no, avail=yes, need=no, active=unknown
      Attached to: #28 (PCI bridge)
    
    Primary display adapter: #33
    That's what i found =P

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    20,006
    Blog Entries
    1

    Default Re: About a game...

    Ok, you are using nVidia GeForce 8500 GT and the open source nv driver.

    Have a read of this how to for installation of nvidia driver.

    Also this:

    HCL/nVdia 8500 video card

  5. #5

    Default Re: About a game...

    The problem was on my video driver. The help you gave helped me a lot.
    Thanks a lot, now I can enjoy it ^^

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •