Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Constantly resetting to KDE 4.2.0 defaults after each logoff

  1. #1

    Default Constantly resetting to KDE 4.2.0 defaults after each logoff

    On one of my laptops I'm running 11.1 and KDE 4.2.0 release 99, installed from that opensuse livecd that came out especially for 4.2 release. Anyway my problem is that after every logout (no matter if it's done by ctrl-alt-bkspace or rebooting) my kde profile reverts to the one that originally was on the livecd. For instance among the changes that I make is to switch to classic desktop view, to change the background picture and to move the menubar at the upper side of the screen; after logging in again all that is gone and reverted to that blueish Air theme (that's the name I guess). I have to mention that on another machine that's running Kubuntu 8.10 with the same (?) KDE 4.2.0 there's no such problem!
    I searched the forum and found possible workarounds but none worked. Please help me! It's getting so frustrating! Thank you!

  2. #2

    Default Re: Constantly resetting to KDE 4.2.0 defaults after each lo

    Some help please!? Any helping hand? It's so god**** irritating!!!!!!! Anytime I login the same stupid-senseless situation. I admit that 99% of the time I just suspend to ram and I don't have this issue but this shouldn't necesarilly be the answer. Do you need my repos list or whatever? Just ask me. Please! Thank you!

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Vsters, Sweden ex. Highbury London UK
    Posts
    1,245

    Default Re: Constantly resetting to KDE 4.2.0 defaults after each lo

    You could try updating the latest release is 102

    /Geoff
    Core 2 Duo 3.16GHz, 8GB DDR2, 3.5TB, GeForce 9600 GT, Amilo LCD 26", OS 11.1 x86_64, KDE4.2.4 (2)
    My wine tips & tricks

  4. #4

    Default Re: Constantly resetting to KDE 4.2.0 defaults after each lo

    For the last 3 days I went sking and the only internet connection is a vodafone based one - it would literally take days :-(. Thanks! That might be the answer! But I'll tell you for sure a couple of days from now. Thank you once more and I'll keep you posted!

  5. #5
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Laguna Niguel, CA
    Posts
    34

    Default Re: Constantly resetting to KDE 4.2.0 defaults after each lo

    I had this problem when I first installed KDE4.2...I did not find a fix, except by renaming my .kde and .kde4 folder and letting it be recreated during the next login, which reset everything to default. After that, I was able to make changes and have them stick. I am guessing that it was a permission problem, but never looked into it that hard.

    mm0
    Dell 1720 Laptop | Intel T9300 Core2Duo Processor @ 2.5Ghz | 4 GB Ram
    Nvidia GeForce 8600M Graphics Adapter | 180.27 Nvidia driver | 1920 X 1200 Resolution
    2 X 160 GB SATA HD Internal | 1 X 160 GB HD External
    Using openSUSE 11.1 | KDE 4.2

  6. #6

    Default Re: Constantly resetting to KDE 4.2.0 defaults after each lo

    I think I forgot to mention that one of the solutions was to delete .kde*. But to no good...

  7. #7
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Laguna Niguel, CA
    Posts
    34

    Default Re: Constantly resetting to KDE 4.2.0 defaults after each lo

    probably a stupid question, but when you deleted the .kde* folder, did you make sure it deleted...if it is a permission problem, it might not have...also, you have to delete it from recovery mode, otherwise it will be recreated before you log out.

    mm0
    Dell 1720 Laptop | Intel T9300 Core2Duo Processor @ 2.5Ghz | 4 GB Ram
    Nvidia GeForce 8600M Graphics Adapter | 180.27 Nvidia driver | 1920 X 1200 Resolution
    2 X 160 GB SATA HD Internal | 1 X 160 GB HD External
    Using openSUSE 11.1 | KDE 4.2

  8. #8

    Default Re: Constantly resetting to KDE 4.2.0 defaults after each lo

    Ok. Firstly I did a 'init 1' then deleted .kde* (-rf and verified with 'l' :-)) and all the bits and pieces in /tmp and /var/tmp; then 'init 5', login in 4.2 and the same stupid thing occured! :-(

  9. #9
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Laguna Niguel, CA
    Posts
    34

    Default Re: Constantly resetting to KDE 4.2.0 defaults after each lo

    OK...hmmm....can you log in as root and create a new user and see if it happens with that user also?
    Dell 1720 Laptop | Intel T9300 Core2Duo Processor @ 2.5Ghz | 4 GB Ram
    Nvidia GeForce 8600M Graphics Adapter | 180.27 Nvidia driver | 1920 X 1200 Resolution
    2 X 160 GB SATA HD Internal | 1 X 160 GB HD External
    Using openSUSE 11.1 | KDE 4.2

  10. #10

    Default Re: Constantly resetting to KDE 4.2.0 defaults after each lo

    :-) Now you're getting somewhere. Did that already - the same ?hit happened! Thanks anyway! I switched to INSTALL_DESKTOP_EXTENSIONS="no" in /etc/sysconfig/windowmanager hoping that would change smth. Again the same... You can't imagine how frustrating this thing could get! I'll go back to my buddies for a round of apres-sking: probably the best...in the world! Thank you all!

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •