Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Plasma eat memory

  1. #1
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Narvik, Norway
    Posts
    386

    Default Plasma eat memory

    I see Plasma eat memory. After my laptop has been on over days, Plasma use more and more memory. Now it used more than 920MB and my laptop have 1,2GB RAM.

    I reboot to see how much Plasma should use and now after 3hours it only use 30MB, but if i keep it running it will eat more and more memory.

    Anyone that know if Plasma have serious bugs?

    I run OS11.1 and KDE4,2 RC1

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    /dev/belgium
    Posts
    1,946

    Default Re: Plasma eat memory

    Seems like plasma is leaking memory. My desktop has been running for more than 24 hours now and plasma here is using only 23 MB so far.

    It's better to report this to the KDE bugzilla https://bugs.kde.org/

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,719
    Blog Entries
    20

    Default Re: Plasma eat memory

    Quote Originally Posted by microchip8 View Post
    Seems like plasma is leaking memory. My desktop has been running for more than 24 hours now and plasma here is using only 23 MB so far.

    It's better to report this to the KDE bugzilla https://bugs.kde.org/

    Plasma for me 10MB- been up only 18hrs since reboot on Laptop but in and out of s2ram

    FF On the other hand 47MB
    Leap 15_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  4. #4
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    (Canada)
    Posts
    773

    Default Re: Plasma eat memory

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    Plasma for me 10MB- been up only 18hrs since reboot on Laptop but in and out of s2ram

    FF On the other hand 47MB
    Is there cut of or to stop it to use more memory.What happen if I or you don`t use plasma
    How can I look into how much plasma eat my memory(I go to konsole and what I have to type ... to see plasma eat my memory)
    Thnx for your cooperation and your time.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    /dev/belgium
    Posts
    1,946

    Default Re: Plasma eat memory

    Quote Originally Posted by 1michael1 View Post
    Is there cut of or to stop it to use more memory.What happen if I or you don`t use plasma
    How can I look into how much plasma eat my memory(I go to konsole and what I have to type ... to see plasma eat my memory)
    Thnx for your cooperation and your time.
    you can use top or ps in console to check this, but KDE4's system monitor is better for this, IMHO

  6. #6
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Narvik, Norway
    Posts
    386

    Default Re: Plasma eat memory

    Now after 24hours Plasma has gone from 30MB to 130MB. There is no dubt Plasma in KDE4.2 RC1 has a memory-bug.

    RS


    Quote Originally Posted by microchip8 View Post
    you can use top or ps in console to check this, but KDE4's system monitor is better for this, IMHO

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,719
    Blog Entries
    20

    Default Re: Plasma eat memory

    Quote Originally Posted by ronnys View Post
    Now after 24hours Plasma has gone from 30MB to 130MB. There is no dubt Plasma in KDE4.2 RC1 has a memory-bug.

    RS
    But it doesn't seem to be a widespread issue in the forum.
    Leap 15_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  8. #8
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    (Canada)
    Posts
    773

    Exclamation Re: Plasma eat memory

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    But it doesn't seem to be a widespread issue in the forum.
    My friends does anyone of you complain about that problem,if not I will go and complain about that.
    That is very importend.

  9. #9
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    (Canada)
    Posts
    773

    Exclamation Re: Plasma eat memory

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    But it doesn't seem to be a widespread issue in the forum.
    My friends does anyone of you complain about that problem,if not I will go and complain about that.
    That is very importend.
    PS Plasma is has to do with KDE?

  10. #10
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    (Canada)
    Posts
    773

    Question Re: Plasma eat memory

    How is responsible for Plasma?????

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •