Results 1 to 6 of 6

Thread: weird phantom application running

  1. #1
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    So Paulo
    Posts
    20

    Default weird phantom application running

    hello, all!

    does anybody knows which application runs as process called engine_ser? I was working on some math simulations and thought my computer was running low because of it (too many data files being dumped on every iteration), but there was this process engine_ser that was sucking 50% of my CPU's processing power!

  2. #2
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Birmingham. AL
    Posts
    851

    Default Re: weird phantom application running

    Quote Originally Posted by draconar View Post
    hello, all!

    does anybody knows which application runs as process called engine_ser? I was working on some math simulations and thought my computer was running low because of it (too many data files being dumped on every iteration), but there was this process engine_ser that was sucking 50% of my CPU's processing power!
    Sounds like something is running valgrind!

  3. #3
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    So Paulo
    Posts
    20

    Default Re: weird phantom application running

    Quote Originally Posted by smpoole7 View Post
    Sounds like something is running valgrind!
    how can I tell which program is running it? I'm using a C++ library which uses HDF5 and MPI. Could it be? how can I be sure?


    thanks!

  4. #4
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Birmingham. AL
    Posts
    851

    Default Re: weird phantom application running

    Quote Originally Posted by draconar View Post
    how can I tell which program is running it? I'm using a C++ library which uses HDF5 and MPI. Could it be? how can I be sure?


    thanks!
    Which library is it? Is it a debug build, or a release build?

    Do you only get the CPU loading when running stuff that uses this library, or does it happen all the time? If the former, then yep, that library is probably the issue.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    So Paulo
    Posts
    20

    Default Re: weird phantom application running

    Quote Originally Posted by smpoole7 View Post
    Which library is it? Is it a debug build, or a release build?

    Do you only get the CPU loading when running stuff that uses this library, or does it happen all the time? If the former, then yep, that library is probably the issue.
    It's called SAMRAI, from LLNL. It's a release version.

    After I killed engine_ser, it didn't came back to life again. I have rebuilt my software but no signs of engine_ser. Weeeeeeeeird.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Birmingham. AL
    Posts
    851

    Default Re: weird phantom application running

    Quote Originally Posted by draconar View Post
    Weeeeeeeeird.
    You got that right.

    Maybe you should run a cron job every 5 minutes that pgreps for "engine_ser" and automatically kills it.





    (Or not.)

    (Seriously, something or someone installed Valgrind on that computer -- maybe it came as part of the development package ...?)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •