Results 1 to 2 of 2

Thread: Clipboard sometimes dies and can only paste: Ÿ_Ÿ_

  1. #1
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Australia
    Posts
    18

    Angry Clipboard sometimes dies and can only paste: Ÿ_Ÿ_

    OK, this has been driving me nuts for some time. I've been using openSUSE 11.1 for six weeks now, and before that, I used Mandriva. Both versions of Linux suffer from the same problem (both KDE 3.5 and now KDE 4.1).

    Sometimes, when I'm copying and pasting, the clipboard just seems to die and can only paste the following gibberish: Ÿ_Ÿ_.

    At the moment, I'm a little more lucky than usual because I'm getting this at the beginning of the block of text, and 3/4 of the following paragraphs, with the remainder apparently being too big for the clipboard (less than an A4 page of text).

    To actually paste this gibberish to this forum, I can only paste it and the 3/4 of text, then have to delete the remaining text. Once this gibberish gets its way into the clipboard, it's totally useless and I have to reboot. I can't just re-highlight only the gibberish and copy/paste that. The clipboard becomes "locked in" at that point.

    This is not normal! I've been meaning to post something for ages but each time I've been busy and just live with it but I'm at the stage now where this is driving me nuts. So nuts that I could almost begin to contemplate alternative computing solutions. I can cope with no back/forward mouse buttons in Dolphin, and a crashing Pidgin, but I cannot cope with a clipboard that just dies like this and locks itself into only retaining junk.

    I can highlight text in kwrite then drag/drop it into where I want to paste it, which is another workaround, but seriously, there has to be a reason for it, but I can't find one in Google.

    Has this happened to anybody else, and better still, what's the fix?

  2. #2
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Australia
    Posts
    18

    Default Re: Clipboard sometimes dies and can only paste: Ÿ_Ÿ_

    I think that the problem might be related to VirtualBox OSE, which I have installed with an XP guest so that I can connect using RDP to the Terminal Servers at work.

    I was just typing a document in Open Office in Linux and went to copy and paste a table, but when I pressed Ctrl-V, the very same text I was complaining about (above) came out of the clipboard, and not the table I copied.

    When I closed VirtualBox and suspended the VM, I was then able to copy and paste what I wanted. If I can make any more sense of it, I'll post an update in case some other poor soul encounters this same problem.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •