Results 1 to 2 of 2

Thread: No audio over HDMI in AMD 780G MB (ATI HD3200)

  1. #1
    jgjunn NNTP User

    Default No audio over HDMI in AMD 780G MB (ATI HD3200)

    I'm having troubles in sound output over HDMI in Gigabyte AMD 780G Mainboard (ATI HD3200).

    I've recently installed OpenSuse 11.1, and HDMI cable is connected to my Receiver for audio and video output.

    I have enabled IEC958 of HDA ATI HDMI in Kmix. However I couldn't hear any sound from any applications. Please help me on this HDMI sound issues.

    Thank you.

    Please see the following info.

    #rpm-qa | grep alsa
    alsa-plugins-pulse-1.0.18-6.13
    alsa-oss-1.0.17-1.43
    alsa-oss-32bit-1.0.17-1.37
    alsa-1.0.18-8.9
    alsa-plugins-1.0.18-6.13
    alsa-utils-1.0.18-6.4

    #rpm -qa | grep pulse
    libpulse0-0.9.12-9.5
    alsa-plugins-pulse-1.0.18-6.13
    libpulse-browse0-0.9.12-9.5
    pulseaudio-utils-0.9.12-9.5
    pulseaudio-module-x11-0.9.12-9.5
    pulseaudio-module-lirc-0.9.12-9.5
    pulseaudio-esound-compat-0.9.12-9.5
    libpulse-mainloop-glib0-0.9.12-9.5
    pulseaudio-0.9.12-9.5
    pulseaudio-module-zeroconf-0.9.12-9.5
    pulseaudio-module-jack-0.9.12-9.5
    libpulsecore4-0.9.12-9.5
    libxine1-pulse-1.1.15-20.8
    pulseaudio-module-bluetooth-0.9.12-9.5

    #rpm -qa | grep libasound
    libasound2-1.0.18-8.9
    libasound2-32bit-1.0.18-8.7

    #uname -a
    Linux linux-eyuz 2.6.27.7-9-default #1 SMP 2008-12-04 18:10:04 +0100 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux


    #cat /etc/modprobe.d/sound

    options snd slots=snd-hda-intel,snd-hda-intel
    # 5Dex.fj0ZQec8bb7:SBx00 Azalia (Intel HDA)
    alias snd-card-0 snd-hda-intel
    # l4dC.vfAxXUx5zd4:RS780 Azalia controller
    alias snd-card-1 snd-hda-intel

  2. #2
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Europe
    Posts
    26,392
    Blog Entries
    34

    Default Re: No audio over HDMI in AMD 780G MB (ATI HD3200)

    Take a good look at your mixer settings. ... if nothing there appears to work, then you may wish to either:
    The audio in the hdmi of my Dell Studio 15 laptop is not functioning either.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •