Results 1 to 9 of 9

Thread: TV card configured, but no signal on kdetv or tvtime

  1. #1

    Question TV card configured, but no signal on kdetv or tvtime

    My tv card, Hauppauge Nova S Plus, is configured in yast but I can't get a signal/tvChannel in kdetv or tvtime. Sometimes they show the signal of my Webcam and I can't change the signal to my tv card. Kaffeine doesn't even run, when I lunch, no window or anything comes up. How do I get to watch TV now? Thanks already

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Inzago, Italy
    Posts
    108

    Default Re: TV card configured, but no signal on kdetv or tvtime

    Quote Originally Posted by jack8 View Post
    My tv card, Hauppauge Nova S Plus, is configured in yast but I can't get a signal/tvChannel in kdetv or tvtime. Sometimes they show the signal of my Webcam and I can't change the signal to my tv card. Kaffeine doesn't even run, when I lunch, no window or anything comes up. How do I get to watch TV now? Thanks already
    This site was useful for me: How to install DVB device drivers - LinuxTVWiki
    I have an Hauppauge WinTV Nova T500 and it works fine with Kaffeine.
    OpenSuse 13.1 with KDE 4.11 on Intel I7 930 motherboard Asus P6T SE - RAM 6 Gb
    - video card NVIDIA GT220 1GB - TV card Hauppauge WinTV Nova T stick

  3. #3

    Default Re: TV card configured, but no signal on kdetv or tvtime

    I created the channel.conf file, but i don't get anything on kdetv, mplayer, tvtime, xine. kaffeine still doesnt even run. Idon't see any source configuration either on one of them, do they automatically notice the card?

    In Yast, in the tv card configuration when i try to scan for channelds there it says:
    ioctl: VIDIOC_G_STD(std=0x625a10 [PAL_I,PAL_N,PAL_60,NTSC_M,?,SECAM_D,SECAM_K1,SECAM_L]): Invalid argument
    PAL: not found
    Anzahl gefundener TV-Stationen: 0

    And when i click the "tuner" button it says there is no tuner for that card.

  4. #4

    Default Re: TV card configured, but no signal on kdetv or tvtime

    Quote Originally Posted by jack8 View Post
    I created the channel.conf file, but i don't get anything on kdetv, mplayer, tvtime, xine.
    kdetv and tvtime are for analogue only.

    What steps did you take with MPlayer? Read the MPlayer article on LinuxTV wiki for more details on how to configure with DVB.

    kaffeine still doesnt even run.
    Do you have the (stupid retarded) default SUSE supplied xine engine installed? If so, remove it and install the one from Packman that is not castrated when it comes to (legal mumbo jumbo crappy ) restricted formats.

    Idon't see any source configuration either on one of them, do they automatically notice the card?
    the apps will all have their default settings. For analog, they'd use the device from /dev/video0 unless instructed otherwise. Similarly, for DVB, the default device would be /dev/dvb/adaptor0 (and /frontend0 ... which would matter to those with device's equipped by dual frontends). When you get Kaffeine running, you will be able to see this straight from its dvb settings menu (from which you'd be able to select which device you want to use).

    In Yast, in the tv card configuration when i try to scan for channelds there it says:
    ioctl: VIDIOC_G_STD(std=0x625a10 [PAL_I,PAL_N,PAL_60,NTSC_M,?,SECAM_D,SECAM_K1,SECAM_L]): Invalid argument
    PAL: not found
    Anzahl gefundener TV-Stationen: 0

    And when i click the "tuner" button it says there is no tuner for that card.
    Doesn't apply -- that's for setting up an analogue tv tuner.

  5. #5

    Default Re: TV card configured, but no signal on kdetv or tvtime

    uninstalled all xine and kaffeine and reinstalled it from packman, but kaffeine still doesnt run. When i try to run it, the desktop effects turn off and no kaffeine comes up.

  6. #6

    Default Re: TV card configured, but no signal on kdetv or tvtime

    okay, so perhaps there is a problem between desktop effects and kaffeine. Did you try running it with them turned off to begin with ??

    Other suggestions are that you may wish to consult kaffeine's forum. Additionally, if you are using KDE4, there is a kaffeine version targetting that, although the current KDE3 version should play on KDE4. See Kaffeine - LinuxTVWiki for some more detail.

    Regardless of your kaffeine related issues, what about further tests with MPlayer ??

  7. #7

    Default Re: TV card configured, but no signal on kdetv or tvtime

    I tuned the channel:
    szap -r 'ProSieben'
    and ran mplayer:
    mplayer /dev/dvb/adapter0/dvr0
    It worked fine, but would i have to switch channels by terminal?

    Anyway, I got Kaffeine running by turning off desktop effects (compiz) before starting kaffeine. And it automatically opened up the dvb setting window, i just had to select my sattelite channel list 'Astra-19.2E' and search for the channels. That was really easy

    Now i can watch TV with Kaffeine

    though I need to find a way to enable my desktop effects and be able to run kaeffine, because i like the desktop effects.

    Thanks for the help

  8. #8

    Default Re: TV card configured, but no signal on kdetv or tvtime

    Quote Originally Posted by jack8 View Post
    I tuned the channel:
    szap -r 'ProSieben'
    and ran mplayer:
    mplayer /dev/dvb/adapter0/dvr0
    It worked fine, but would i have to switch channels by terminal?
    Excellent. See MPlayer - LinuxTVWiki for an even easier method of using DVB with MPlayer.

    Anyway, I got Kaffeine running by turning off desktop effects (compiz) before starting kaffeine. And it automatically opened up the dvb setting window, i just had to select my sattelite channel list 'Astra-19.2E' and search for the channels. That was really easy

    Now i can watch TV with Kaffeine
    Very good

    though I need to find a way to enable my desktop effects and be able to run kaeffine, because i like the desktop effects.
    can't help you there. I'd search the forum (and kaffeine's too) for any mention of a remedy for problems with desktop effects.

    Thanks for the help
    your welcome. good luck

  9. #9

    Default Re: TV card configured, but no signal on kdetv or tvtime

    Well luckily kaffeine suddenly works even when the desktop effects are turned on

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •