Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: NVIDIA driver problem

  1. #1
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Estonia
    Posts
    10

    Angry NVIDIA driver problem

    I got the NVIDIA drivers working properly after installing them with Yast, while using kernel 2.6.25.5-1.1-default.
    However, after I updated my kernel to 2.6.25.18-0.2 , I can only get to Kde, by selecting failsafe. When I try to boot normally, x11 does not start. It fails with loading the NVIDIA drivers (same as when trying to load the NVIDIA drivers with the modprobe command) FATAL: Error inserting nvidia (/lib/modules/2.6.25.20-0.1-default/weak-updates/nvidia.ko): No such device. I have looked, and the file is there, neither did I find anything wrong in the xorg.conf. I can boot with failsafe normally, but no 3d acceleration (as it does not load the NVIDIA drivers). I have tried to fix it for 3 days now, searching on google, and trying different kernel updates and NVIDIA drivers. I think, that downgrading kernel to 2.6.25.5-1.1, and then reinstalling drivers could make it work, but I haven't tried it yet. I have tried installing them with Yast and the NVIDIA script.
    I'm using Suse 11, and have a GeForce 8500gt (no other videocards show up in any device listing).
    If anyone can, then please help, as I'm running out of options here.
    Last edited by Fredczhy; 20-Jan-2009 at 10:21. Reason: typo

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Concord, California
    Posts
    262

    Default Re: NVIDIA driver problem

    You need to re-install the drivers when you install or update the kernel.
    OpenSUSE Leap 15, KDE5 (plasma 5.16.5, frameworks 5.62, QT 5.13.1)

  3. #3
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Estonia
    Posts
    10

    Default Re: NVIDIA driver problem

    I reinstalled the drivers every time I updated the kernel. I tried Yast (worked with 2.6.25.5-1.1), and NVIDIA's script, but I couldn't get them to work.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    relative
    Posts
    1,172

    Default Re: NVIDIA driver problem

    Quote Originally Posted by Fredczhy View Post
    I reinstalled the drivers every time I updated the kernel. I tried Yast (worked with 2.6.25.5-1.1), and NVIDIA's script, but I couldn't get them to work.
    Are you reintalled or recompiled the nvidia driver after the kernel update. Please specify what command you've used for doing this.
    http://mydailyhash.wordpress.com/
    http://yami.googlecode.com/

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Concord, California
    Posts
    262

    Default Re: NVIDIA driver problem

    you need to get the kernel-source for the kernel you are using. Yast should have done that, I think.

    I install by downloading from nvidia and running their install script. If you grab the kernel sources for your current kernel and then run the installer, it should work. You have to go into init 3 to install the drivers this way.
    OpenSUSE Leap 15, KDE5 (plasma 5.16.5, frameworks 5.62, QT 5.13.1)

  6. #6
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Estonia
    Posts
    10

    Default Re: NVIDIA driver problem

    I installed the kernel-source with Yast, and updated it every time, I updated the kernel. And I installed the drivers with the script from NVIDIA's site (NVIDIA-Linux-x86-180.22.pkg1.run is the file's name).
    And for reinstalling the driver with the script, I used just a "sh NVIDIA-Linux-x86-180.22.pkg1.run".

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    relative
    Posts
    1,172

    Default Re: NVIDIA driver problem

    Quote Originally Posted by Fredczhy View Post
    I installed the kernel-source with Yast, and updated it every time, I updated the kernel. And I installed the drivers with the script from NVIDIA's site (NVIDIA-Linux-x86-180.22.pkg1.run is the file's name).
    And for reinstalling the driver with the script, I used just a "sh NVIDIA-Linux-x86-180.22.pkg1.run".
    Okay, now check what stays in the nvidia HOW-TO.
    http://mydailyhash.wordpress.com/
    http://yami.googlecode.com/

  8. #8
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Estonia
    Posts
    10

    Default Re: NVIDIA driver problem

    I couldn't find a solution there.

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    relative
    Posts
    1,172

    Default Re: NVIDIA driver problem

    Quote Originally Posted by Fredczhy View Post
    I couldn't find a solution there.
    Of course there is no solution - in how-to you don't have any problem.
    Are you saw this line:
    IMPORTANT: You need to recompile and install the nvidia kernel module
    after each kernel update.

    sh NVIDIA-Linux-x86-173.14.09-pkg1.run -K
    ?
    http://mydailyhash.wordpress.com/
    http://yami.googlecode.com/

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Concord, California
    Posts
    262

    Default Re: NVIDIA driver problem

    When you ran the nvidia script, did you exit to console (ctrl+alt+f1)? and then type init 3? before running the installer?

    NVIDIA - openSUSE
    OpenSUSE Leap 15, KDE5 (plasma 5.16.5, frameworks 5.62, QT 5.13.1)

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •