Results 1 to 10 of 10

Thread: Xen Virtualization brakes up [OpenSuse 11.1]. WTF?

  1. #1
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    PARADISE
    Posts
    929

    Exclamation Xen Virtualization brakes up [OpenSuse 11.1]. WTF?

    Hi there guys!

    I just LOVE OpenSuse... and right now I'm trying to establsih a virtualization of Windows under Xen, which naturally comes with the current distribution.

    Now, when trying to create the Server, the following error occurs:



    I've tried different configurations of the xen configuration file, but somehow...

    Please give me a hint on this one. Thanks!

    ~P.
    Last edited by SecUpwN; 15-Jan-2009 at 01:40. Reason: Wrong Smiley. ^^

  2. #2
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    PARADISE
    Posts
    929

    Angry Re: Xen Virtualization brakes up [OpenSuse 11.1]. WTF?

    ANYONE: Is there a detailed tut on how to correctly set up "the bridge"?

    Cmon - please help me!

    #P#

  3. #3
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    PARADISE
    Posts
    929

    Default Re: Xen Virtualization brakes up [OpenSuse 11.1]. WTF?

    Noone has the answer, right?

    Yeah, dude. PUSH!

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,491
    Blog Entries
    15

    Default Re: Xen Virtualization brakes up [OpenSuse 11.1]. WTF?

    Quote Originally Posted by Purpur
    Noone has the answer, right?

    *Yeah, dude.*
    Hi
    Unit there is a Xen guru online, maybe this will help:
    http://tinyurl.com/76l3v4

    --
    Cheers Malcolm (Linux Counter #276890)
    openSUSE 11.1 x86 Kernel 2.6.27.7-9-default
    up 9:30, 2 users, load average: 0.30, 0.49, 0.37
    GPU GeForce 6600 TE/6200 TE - Driver Version: 180.22


  5. #5
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    PARADISE
    Posts
    929

    Default Re: Xen Virtualization brakes up [OpenSuse 11.1]. WTF?

    Awesome. Uhh...Google? Never heard of that. How do I install it under OpenSuse 11.1?
    Great you took the time to convert your fake link.

    No, seriously: I've extensively googled the error and I don't come up with a plausible cause as well as a FIX to cure my problem...
    Does SOMEONE here have a good resource on the error message besides "Google it, dude"?

    I'd really appreciate some serious HELP.

    Thanks,
    ~P.

  6. #6
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    PARADISE
    Posts
    929

    Default Re: Xen Virtualization brakes up [OpenSuse 11.1]. WTF?

    Mh... I've found the configuration file for Xen. In there I could possibly change the network bridge settings. I actually want to use wlan (as well as lan) on my virtual system as well as on Suse.

    Included in xend-config.sxp it says the follwing:

    # SuSE users note:
    # On openSUSE >= 11.1 and SLES >= 11, networks should be configured using
    # native platform tool - YaST. vif-bridge and qemu-ifup can be used to
    # connect vifs to the YaST-managed networks.

    Yeah...that sounds like a solution. How to accomplish?

  7. #7
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    PARADISE
    Posts
    929

    Exclamation Re: Xen Virtualization brakes up [OpenSuse 11.1]. WTF?

    PLEASE HELP!
    Here's my current configuration file xend-config.sxp:Standard xend-config.sxp on... - nopaste.com (beta)

    Question: Which values do I need to change in order to achive the usage of wlan as well as lan on the new virtual machine?

    I'm not sorry for spamming, guys. I actually help others, but noone here helps me...

    -P-

  8. #8
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    PARADISE
    Posts
    929

    Default Re: Xen Virtualization brakes up [OpenSuse 11.1]. WTF?

    uh... Answer still open.

  9. #9
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    PARADISE
    Posts
    929

    Default Re: Xen Virtualization brakes up [OpenSuse 11.1]. WTF?

    I FINALLY GOT IT! Reason for the error must have been my new wlan drivers. I've re-installed Xen completely and now everything SHOULD work fine.

    I get another error though... REFER TO VIRTUALIZATION of Windows within Xen ends up in nasty BSODD. - openSUSE Forums if you are interested in helping me.


    I've solved my first problem in here...ALONE.
    -P-

  10. #10
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Bochum, Germany
    Posts
    3,587

    Default Re: Xen Virtualization brakes up [OpenSuse 11.1]. WTF?

    * Purpur wrote, On 01/15/2009 08:36 PM:
    > uh... Answer still open.


    Please adjust your expectations: If you want realtime online support, please use the suse channels on IRC.

    Please refrain from adding rather useless messages like the above.

    Thank you!

    Uwe


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •