Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26

Thread: 11.1 With No Flash Audio

  1. #1
    Robert Carlson NNTP User

    Default 11.1 With No Flash Audio

    11.1 32-bit with KDE 3.5

    Gest sounds from system, Amarok, and smplayer, just not in Flash,
    whether with video or without, as on this Flash audio test page:

    http://www.musicofnature.com/songsof...est/index.html

    In the process of resolving a series of missing dependencies for audio
    software, I found that Flash audio would play on YouTube, but this
    capability did not remain following a reboot. To me, this would seem to
    suggest some sort of conflict rather than lack of a necessary plug-in,
    but I wouldn't bet money on it.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Hungary
    Posts
    32

    Thumbs down Re: 11.1 With No Flash Audio

    I have a similar problem. I have sound trough from the jacks, but dont play sound trough spdif when it's play some flash aplication(youtube etc.). I can't start the system settings>sound application, Cant start alsamixer, and alsa 5.1 test sounds don't have effect(the aplay -vv somefile.wav
    can heard trough headphones only ). And i only can use one program what play sound, because if i listen music i can't hear any sound from any other application.

  3. #3
    krisztian1 NNTP User

    Default Re: 11.1 With No Flash Audio


    I have a similar problem. I have sound trough from the jacks, but dont
    play sound trough spdif when it's play some flash aplication(youtube
    etc.). I can't start the system settings>sound application, Cant start
    alsamixer, and alsa 5.1 test sounds don't have effect(the aplay -vv
    somefile.wav
    can heard trough headphones only ). And i only can use one program
    what play sound, because if i listen music i can't hear any sound from
    any other application.


    --
    krisztian1
    ------------------------------------------------------------------------
    krisztian1's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=15827
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=404074


  4. #4

    Default Re: 11.1 With No Flash Audio

    Are You guys using Pulse Audio or not?
    How does a linux geek make love??

    - rtfm; unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; zip; sleep;

  5. #5
    BenderBendingRodriguez NNTP User

    Default Re: 11.1 With No Flash Audio


    Are You guys using Pulse Audio or not?


    --
    If builders built homes the same way programmers make applications then
    one woodpecker would destroy whole civilization.
    ------------------------------------------------------------------------
    BenderBendingRodriguez's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=1731
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=404074


  6. #6
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Hungary
    Posts
    32

    Default Re: 11.1 With No Flash Audio

    Certanly yes, i dont install anything sound driver thing since the system is up

  7. #7
    krisztian1 NNTP User

    Default Re: 11.1 With No Flash Audio


    Certanly yes, i dont install anything sound driver thing since the
    system is up


    --
    krisztian1
    ------------------------------------------------------------------------
    krisztian1's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=15827
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=404074


  8. #8
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Hungary
    Posts
    32

    Default Re: 11.1 With No Flash Audio

    But in the applications i had setup alsa, because if i choose pulse, then i don't have sound, especially trough spdif. So i'm not sure i am using it

  9. #9
    krisztian1 NNTP User

    Default Re: 11.1 With No Flash Audio


    But in the applications i had setup alsa, because if i choose pulse,
    then i don't have sound, especially trough spdif. So i'm not sure i am
    using it


    --
    krisztian1
    ------------------------------------------------------------------------
    krisztian1's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=15827
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=404074


  10. #10
    Robert Carlson NNTP User

    Default Re: 11.1 With No Flash Audio

    krisztian1 wrote:
    > But in the applications i had setup alsa, because if i choose pulse,
    > then i don't have sound, especially trough spdif. So i'm not sure i am
    > using it


    The solution for my case was to go into Firefox Preferences/Applications
    and change the setting for MP3 audio from "Use mplayer plug-in 3.55 (in
    Firefox)" to:

    Use VLC media player (default)

    That resolved the YouTube sound issue, but sound still didn't play for
    the Flash Audio Test Page:

    http://www.musicofnature.com/songsof...est/index.html

    Making that work involved making the same setting change in Firefox for
    FLAC audio.

    I am guessing that it was something about the order in which things were
    installed that resulted in the VLC default getting switched to mplayer
    plug-in.

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •