Results 1 to 5 of 5

Thread: Tomcat on OpenSuSE11.1 - not complete?

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    San Diego, Ca, USA
    Posts
    11,273
    Blog Entries
    2

    Question Tomcat on OpenSuSE11.1 - not complete?

    Not sure what the Tomcat install from the SuSE repo does, and what still needs to be done manually.

    SuSE 11.1, fully patched
    From the repo, the following modules were installed with their dependencies

    Tomcat6
    Tomcat6-webapps
    Tomcat6-admin-webapps

    Also, default Java modules are installed plus the devel module for openjdk1.6.

    From another thread, I thought that maybe $CATALINA_HOME would be set to some default value? But, from a console no value is returned for $CATALINA_HOME.

    Also, in the YAST System Runlevel applet, although autostart can be enabled and manually starting says is successful, the Tomcat does not autostart on bootup (no error I can find).

    Any thoughts? Am stumped.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    San Diego, Ca, USA
    Posts
    11,273
    Blog Entries
    2

    Default Re: Tomcat on OpenSuSE11.1 - not complete?

    Bump.

    Has anyone installed/deployed Tomcat6 from the OpenSuSE11.1 repositories successfully?

    TIA.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    San Diego, Ca, USA
    Posts
    11,273
    Blog Entries
    2

    Default Re: Tomcat on OpenSuSE11.1 - not complete?

    A closing note (for now),

    Since no one has responded and after further searching existing Forum posts to this date, I wonder if there are fundamental longstanding unaddressed issues with Tomcat6 on OpenSuSE.

    Based on this post Tomcat webserver...

    I will likely try Tomcat5.x on 11.1 next, and if that doesn't work try to replicate the referenced post and install Tomcat5.x on OpenSuSE 11.0.

    HTH someone else...

  4. #4
    DRHodge NNTP User

    Default Re: Tomcat on OpenSuSE11.1 - not complete?

    I have experienced the same problems - I have installed Tomcat 6 in the usual way on OpenSuSE 11.1 and get "process dead" status. (AMD 2500; 2 Gig memory and very large HDD).

    I have installed Tomcat (5.x etc.) on previous versions of SuSE over many years and have got everything working within 5 mins.

    Any suggestions would be appreciated.

    Darren

  5. #5
    biblbroks NNTP User

    Default Re: Tomcat on OpenSuSE11.1 - not complete?

    It seems that the tomcat6 startup script is broken, in that it blindly overwrites the setting of JAVA_HOME environment variable from /etc/tomcat6/tomcat6 with one in /etc/sysconfig/tomcat6 (which is by default blank - note the misleading comment in /etc/sysconfig/tomcat6)

    To make tomcat6 start normally, edit /etc/sysconfig/tomcat6 and replace

    JAVA_HOME=""

    with

    JAVA_HOME="/etc/alternatives/jre"

    Aleksandar

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •