Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Weird kaffeine problem

  1. #1

    Default Weird kaffeine problem

    I got small problem with Kaffeine. It doesn't want to run while previewing video files WITH kaffeine works without problems?? I have Packman repo active, downloaded w32 codecs and xine codecs. Kaffeine doesn't want to run from terminal. I have mplayer also and it works with no problems. I tried reinstalling kaffeine, didn't work. I tried removing config files kaffeinerc, didn't work. I don't know what to do anymore.
    How does a linux geek make love??

    - rtfm; unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; zip; sleep;

  2. #2
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    26,563
    Blog Entries
    38

    Default Re: Weird kaffeine problem

    Quote Originally Posted by BenderBendingRodriguez View Post
    I got small problem with Kaffeine. It doesn't want to run while previewing video files WITH kaffeine works without problems?? I have Packman repo active, downloaded w32 codecs and xine codecs. Kaffeine doesn't want to run from terminal. I have mplayer also and it works with no problems. I tried reinstalling kaffeine, didn't work. I tried removing config files kaffeinerc, didn't work. I don't know what to do anymore.
    Can you start kaffeine from a konsole, typing: kaffeine
    and post here the errors that you get.

    Also, please provide the output of:
    rpm -q kaffeine
    rpm -qa xine
    rpm -qa ffmpeg0

  3. #3

    Default Re: Weird kaffeine problem

    Nothing happens when i type kaffeine in terminal, no errors nothing, just empty terminal after typing it.

    rpm -q kaffeine kaffeine-0.8.7-2.7

    rpm -qa xine gives no output

    rpm -qa ffmpeg0 gives no output

    I have ffmpeg installed.
    How does a linux geek make love??

    - rtfm; unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; zip; sleep;

  4. #4
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    26,563
    Blog Entries
    38

    Default Re: Weird kaffeine problem

    Quote Originally Posted by BenderBendingRodriguez View Post
    rpm -q kaffeine kaffeine-0.8.7-2.7

    rpm -qa xine gives no output

    rpm -qa ffmpeg0 gives no output
    OK, I'm bad. ... I meant to type instead (asking you to post the output from):

    rpm -qa | grep xine
    rpm -qa | grep ffmpeg
    please, can you type the above two lines and provide the output.

    Note, your kaffeine version is NOT packaged by Packman. This could be part (but not all) of your problem.

  5. #5

    Default Re: Weird kaffeine problem

    rpm -qa | grep xine

    libxine1-codecs-1.1.15-44.pm.2
    libxine1-pulse-1.1.15-44.pm.2
    xinetd-2.3.14-129.35
    phonon-backend-xine-4.1.3-4.1
    libxine1-1.1.15-44.pm.2
    amarok-xine-1.4.10-100.pm.2
    libxine1-gnome-vfs-1.1.15-44.pm.2


    rpm -qa | grep ffmpeg

    ffmpeg-0.4.9.16240svn-20081219.pm.2021

    Looks like i have KDE backports kaffeine, that may give problems? What's the point of that repo if it gives so many problems omg...
    How does a linux geek make love??

    - rtfm; unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; zip; sleep;

  6. #6
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    26,563
    Blog Entries
    38

    Default Re: Weird kaffeine problem

    Quote Originally Posted by BenderBendingRodriguez View Post
    rpm -qa | grep xine

    libxine1-codecs-1.1.15-44.pm.2
    libxine1-pulse-1.1.15-44.pm.2
    xinetd-2.3.14-129.35
    phonon-backend-xine-4.1.3-4.1
    libxine1-1.1.15-44.pm.2
    amarok-xine-1.4.10-100.pm.2
    libxine1-gnome-vfs-1.1.15-44.pm.2


    rpm -qa | grep ffmpeg

    ffmpeg-0.4.9.16240svn-20081219.pm.2021
    ok that looks good. Your kaffeine version is not good.

    Quote Originally Posted by BenderBendingRodriguez View Post
    Looks like i have KDE backports kaffeine, that may give problems? What's the point of that repo if it gives so many problems omg...
    Repos such as KDE backports should be used VERY SPARINGLY. ONLY use if there is a specific app version that you ABSOLUTELY MUST HAVE. The backports can cause problems (as you can see). So avoid them.

    If you look back over my posts, I recommend ONLY 4 repos: OSS, Non-OSS, Update, and Packman. IF one wishes to add more, they had better know what they are doing, and how to solve them, as problems can happen (as you have now learned).

  7. #7

    Default Re: Weird kaffeine problem

    I disabled KDE community and backports repo, downgraded kaffeine and it's still not working, are there any logs i could look to see where the problem is?

    Should i delete some config folders or files in order for them to recreate when running kaffeine?
    How does a linux geek make love??

    - rtfm; unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; zip; sleep;

  8. #8
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    26,563
    Blog Entries
    38

    Default Re: Weird kaffeine problem

    Quote Originally Posted by BenderBendingRodriguez View Post
    I disabled KDE community and backports repo, downgraded kaffeine and it's still not working, are there any logs i could look to see where the problem is?

    Should i delete some config folders or files in order for them to recreate when running kaffeine?
    I'm not at a linux pc right now, but there could be other files to remove (I'm guessing) other than just kaffeinerc. Do you look under .kde/share/apps (or something like that) for a kaffeine directory ? If there is such a "beast" rename it to kaffeine.bak and try to restart kafffeine.

    Are you certain you picked up the Packman kaffeine and not the Novell-SuSE-GmbH kaffeine in what you called a "downgrade" ?

  9. #9

    Default Re: Weird kaffeine problem

    Quote Originally Posted by oldcpu View Post
    I'm not at a linux pc right now, but there could be other files to remove (I'm guessing) other than just kaffeinerc. Do you look under .kde/share/apps (or something like that) for a kaffeine directory ? If there is such a "beast" rename it to kaffeine.bak and try to restart kafffeine.

    Are you certain you picked up the Packman kaffeine and not the Novell-SuSE-GmbH kaffeine in what you called a "downgrade" ?
    Well i ticked the packman version and made downgrading "update", confirmed i have this version by disabling packman repo and checking available versions and yes i have packman repo now but it looks like KDE backports repo made uite a mess leaving me with much more "upgraded" apps. Need to downgrade everything and i'll never touch KDE backports repo again
    How does a linux geek make love??

    - rtfm; unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; zip; sleep;

  10. #10

    Default Re: Weird kaffeine problem

    What i'm doing right now is i'm downgrading every app that is marked red to packman or OSS version. Hope it helps
    How does a linux geek make love??

    - rtfm; unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; zip; sleep;

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •