Results 1 to 10 of 10

Thread: Yast Applications - Busy Mouse Cursor - takes forever to go

  1. #1

    Exclamation Yast Applications - Busy Mouse Cursor - takes forever to go

    The YAST Control Center opens instantly BUT...

    opening YAST utilities causes the pointer to become a busy one and stays there for 7-10 seconds - AFTER, the initial checks w/ the progress bars (starting the software manager window if using "package manager", or initializing user & group information window if using "User and Group Management.")

    My box is quite fast - quad 2.4 w/ 4gb ram. No matter if I had previously opened a YAST util, the time it takes from when I first click the utility to the time the busy cursor disappears is still around 7-10 seconds. The application appears to have been loaded completely, but that darn busy cursor is still there.

    I know the utilities can be used with the busy cursor, but I'd like to know why it takes so long for it to go away.



    Anyone else experiencing this? Any solutions?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Levin, New Zealand
    Posts
    227

    Default Re: Yast Applications - Busy Mouse Cursor - takes forever to

    Try opening it in a terminal and see what output its giving

  3. #3

    Default Re: Yast Applications - Busy Mouse Cursor - takes forever to

    Interesting -> This behavior only occurs when the utility is run from the Yast Control Center

    running
    Code:
    /sbin/yast2 sw_single
    in a terminal as root causes the utility to popup quick, and no busy pointer. But starting up YAST, and then Software Management causes the busy cursor to stay for about 10 seconds.

    No terminal output.

    Is this a bug?

    Also want to mention that this behavior occurs on ALL YAST programs I've tried.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    N. Wales
    Posts
    1,028

    Default Re: Yast Applications - Busy Mouse Cursor - takes forever to go

    acompw wrote:

    >
    > The YAST Control Center opens instantly BUT...
    >
    > opening YAST utilities causes the _pointer_to_become_a_busy_one_ and
    > stays there for 7-10 seconds - AFTER, the initial checks w/ the
    > progress bars (-starting the software manager- window if using
    > "package manager", or -initializing user & group information- window
    > if using "User and Group Management.")
    >
    > My box is quite fast - quad 2.4 w/ 4gb ram. No matter if I had
    > previously opened a YAST util, the time it takes from when I first
    > click the utility to the time the busy cursor disappears is still
    > around 7-10 seconds. The application appears to have been loaded
    > completely, but that darn busy cursor is still there.
    >
    > I know the utilities can be used with the busy cursor, but I'd like to
    > know why it takes so long for it to go away.
    >
    >
    >
    > Anyone else experiencing this? Any solutions?
    >
    >


    Have a look in /home/<user-name>/.kde4/share/config/klaunchrc

    you should see something like:

    <<--snip-->>

    [BusyCursorSettings]
    Blinking=false
    Bouncing=true
    Timeout=10

    [FeedbackStyle]
    BusyCursor=true
    TaskbarButton=true

    [TaskbarButtonSettings]
    Timeout=10

    <<--pins-->>


    You can change the timeout settings here so that the cursor and taskbar notification does not last so long.

    HTH

    --
    Mark....

    Nil illegitimi carborundum

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Levin, New Zealand
    Posts
    227

    Default Re: Yast Applications - Busy Mouse Cursor - takes forever to

    Good reply, I also found you can change those settings in Configure Desktop>Desktop>Launch Feedback from the main menu. It gives a good help article on what its all about too.

  6. #6

    Default Re: Yast Applications - Busy Mouse Cursor - takes forever to

    I'm running GNOME

    Also, the proposed solutions don't actually solve the problem I'm having - they're hacks & something should be done about this. Can anyone else confirm they're experiencing the same behavior?

  7. #7
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    N. Wales
    Posts
    1,028

    Default Re: Yast Applications - Busy Mouse Cursor - takes forever to go

    acompw wrote:

    >
    > I'm running GNOME


    Ah you should have said in first post :-)

    Sorry don`t do Gnome.
    >
    > Also, the proposed solutions don't actually solve the problem I'm
    > having - they're hacks & something should be done about this. Can
    > anyone else confirm they're experiencing the same behavior?
    >
    >


    They are not `hacks` these are alterations that have been around for years and are included in the desktop settings precisely for that reason.

    HTH

    --
    Mark....

    Nil illegitimi carborundum

  8. #8

    Default Re: Yast Applications - Busy Mouse Cursor - takes forever to

    Then, simply - why does the busy cursor remain so long when accessing it from YAST but not when I access the application from the terminal?

    Quote Originally Posted by baskitcaise View Post
    acompw wrote:

    >
    > I'm running GNOME


    Ah you should have said in first post :-)

    Sorry don`t do Gnome.
    >
    > Also, the proposed solutions don't actually solve the problem I'm
    > having - they're hacks & something should be done about this. Can
    > anyone else confirm they're experiencing the same behavior?
    >
    >


    They are not `hacks` these are alterations that have been around for years and are included in the desktop settings precisely for that reason.

    HTH

    --
    Mark....

    Nil illegitimi carborundum

  9. #9

    Default Re: Yast Applications - Busy Mouse Cursor - takes forever to

    Did a clean 11.1 install, same thing

  10. #10

    Default Re: Yast Applications - Busy Mouse Cursor - takes forever to

    Behavior does not occur when Install Software is clicked from Computer menu

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •